20. apr. 2024 o 06:00
žani, Koktejl

Statočný boj synčeka Jána Dobríka s leukémiou: Manželka herca oznámila veľkú správu!

placeholder
Dobríkov synček má za sebou náročnú chemoterapiu.
Zdroj: TV JOJ, Instagram/leya.kozmetika

Život sa im zo dňa na deň otočil na ruby.

Domáce promi
20. apr. 2024 o 06:00
Statočný boj synčeka Jána Dobríka s leukémiou: Manželka herca oznámila veľkú správu!

Život sa im zo dňa na deň otočil na ruby.

Syn herca Jána Dobríka má len sedem rokov, no je to obrovský bojovník. Minulý rok v lete Timkovi diagnostikovali leukémiu a museli ho hospitalizovať na detskej onkológii v Banskej Bystrici. Timko podstupoval náročnú liečbu, ktorá priniesla aj vedľajšie účinky, avšak rodina má konečne dôvod na radosť.

Hercova manželka Lenka sa na sociálnej sieti podelila s úžasnou správou. "Po 8 mesiacoch Timko úspešne zvládol intenzívnu chemoliečbu. Leukémia je v remisii, to znamená, že ochorenie nie je aktuálne v jeho tele prítomné. Začal udržiavaciu liečbu, tiež chemo ale slabšia, bude to ešte približne 1,5 roka. Ale už je doma, šťastný to chlapec," prezradila novinku. "Tento týždeň okrem iného aj prvý školský deň," doplnil Dobrík.

Statočnosť a vyspelosť chlapčeka chválili rodičia už počas liečby a ukazuje sa aj teraz. "Každý deň počujem z jeho úst: “Dnes je najlepší deň”, pretože si v tom dni nájde ten “hajlajt”. Nehľadá životný zážitok. Lebo nový deň je tým zážitkom. Žime akoby každý deň bol tým prvým, nie posledným. A tak, že každý deň prináša nejaké svetlo, aj malé sa ráta. Plačem a usmievam sa zároveň. Prežívam aj iné príbehy, menej nádejné, ale aj viac. Nič nie je isté, len sila a svetlo, ktoré má každý z nás," zverila sa sledovateľom.

Krátko po tom, ako chlapčekovi diagnostikovali onkologické ochorenie, zobral herec veci do vlastných rúk a podporil Svetielko nádeje. Organizácia poskytuje pomoc detským pacientom a ich rodinám bezplatne a bez nároku na akúkoľvek odmenu. Dobrík začal vo voľnom čase maľovať obrazy. "Začalo to pred pár mesiacmi ako spoločná aktivita s našimi deťmi počas dní, kedy sme boli všetci spolu doma," vysvetlil.

Plátna sa zapáčili jeho priateľom a peniaze, ktoré mu dali, rovno putovali organizácii. Záujem prejavili okamžite aj ďalší ľudia a tak im Dobrík namaľoval obrazy, za ktoré zaplatili ľubovoľnú sumu. Vďaka silnému gestu sa mu podarilo poslať organizácii 5280 eur. "Ďakujem každému jednému z vás, ktorí ste takouto formou podporili deti na onkológii v Banskej Bystrici. Aktuálne tvorím nové obrazy, skúšam nové postupy a štýly. Dokonca mám aj prvé predobjednávky," jasal umelec pred pár dňami.