19. apr. 2024 o 12:00
žani, Koktejl

Tormová sa zverila so silným príbehom, z ktorého sa tisnú slzy do očí: Rakovina nás spojila!

placeholder
Kristína Tormová
Zdroj: instagram/kristina.tormova

Vzťah, aký sa len tak nevidí.

Domáce promi
19. apr. 2024 o 12:00
Tormová sa zverila so silným príbehom, z ktorého sa tisnú slzy do očí: Rakovina nás spojila!

Vzťah, aký sa len tak nevidí.

Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov a to aj vďaka zbierke Deň narcisov. Jej 28. ročník sa konal v uliciach našich miest a obcí 18. apríla. Organizácia v tohtoročnej kampani položila Slovákom otázku, na koho myslia, keď si pripnú narcis.

Herečka a spisovateľka Kristína Tormová prezradila, že tento rok myslí na oveľa viac ľudí ako doposiaľ. "Rakovina sa v mojom okolí a u ľúbivcov za posledné obdobie zjavuje akosi častejšie. Myslím teda na nich a myslím aj na Ninu. Už roky. Ona toho zvládla! Ona to dala!" napísala s obdivom o žene, ktorú sledovateľom následne predstavila.

"Sme trochu rodina. Vraví sa, že rodinu si nevyberáš. Ninu som si rozhodne nevybrala a ona mňa ešte menej. Je to môj načudnejší vzťah, ktorý trvá už asi aj viac ako 15 rokov. Začiatky boli katastrofálne. Ona je bývalá môjho bývalého a naše dcéry sú sestry. Bola som macochou jej dcéry, keď sa v jej živote objavila tá choroba. Rakovina nás spojila," zaskočila sledovateľov umelkyňa.

Tormová si v tom čase zaumienila, že ak by sa udialo čokoľvek, ostane pri jej dcére. "Napriek tomu, že by som jej mamu nikdy nenahradila, bola som odhodlaná ostať macochovať. Nine som to sľúbila. A čakala som. Držali sme sa za ruky, keď jej holili z hlavy zbytky vlasov, aby si potom nasadila parochňu (volali sme ju Hilda). Naše dcéry sa zatiaľ naháňali niekde v pozadí, kým sme sa na seba so slzami v očiach pozerali do zrkadla. Bol to jeden z mojich najsilnejších zážitkov," zverila sa.

Ninu považuje za hrdinku, ktorá sa rakovine postavila a vybojovala si druhú šancu. "Náš vzťah je zvláštny, často plný nepekností, no aj podpory, dôvery. Vieme, že tu sme pre seba. Niekedy menej, niekedy viac. Sme rodina. Čudná. Dve cudzie ženy, ktorých dcéry sú sestry, dve ženy s troma prsníkmi, milión náladami, s lepšími i horšími obdobiami, ktoré napriek všetkému vedia, že sa majú. Rakovina nás spojila. A ja sa spolieham na to, že nás nikdy nerozdelí. Mám ťa rada, Nina. Bez ohľadu na počet prsníkov a iných orgánov," odkázala jej a verejne poďakovala za to, že sa odvážne ukázala svetu.