18. máj. 2023 o 17:00
emd, Koktejl

Jan mal brutálne zavraždiť svoju priateľku: Kamera zachytila jej posledné chvíle!

placeholder
Jan Jerzy Lagoda-Filippow mal zavraždiť svoju priateľku.
Zdroj: Profimedia

Majiteľ reklamnej spoločnosti mal urobiť niečo beštiálne.

Zahraničie
18. máj. 2023 o 17:00
Jan mal brutálne zavraždiť svoju priateľku: Kamera zachytila jej posledné chvíle!

Majiteľ reklamnej spoločnosti mal urobiť niečo beštiálne.

Ukrajinskú modelku našli brutálne rozsekanú v luxusnom apartmáne v Thajsku, kde bývala so svojím poľským priateľom. Muž mal po čine použiť Google, aby získal pomoc pri likvidácii jej tela. Hrôzostrašnú správu priniesol Daily Mail.

24-ročná Alona Savčenková sa 29. apríla ubytovala v hotelovom apartmáne Key Sathorn-Charoenraj v Bangkoku so svojím partnerom, 25-ročným Janom Jerzym Lagoda-Filippowom. Jan mal reklamnú firmu registrovanú v Londýne a Alona preňho predtým fotila. Obaja pôsobili šťastne, keď spolu prišli do hotela. Na záberoch z priemyselnej kamery na chodbe je vidieť, ako sa dvojica usmieva, keď kráčala k svojej izbe.

Jan však 15. mája v zhone naskočil do taxíka, ktorého vodič neskôr zavolal do hotela, aby ich informoval o nevypočítateľnom správaní Poliaka po tom, ako mal použiť aplikáciu Google prekladač a požiadať o pomoc pri rozrezávaní tela.

Na zázname z priemyselnej kamery, ktorý zachytáva muža pri odchode z hotela, je vidieť, ako sa trasie, keď vychádza z výťahu a za sebou ťahá kufor. Neskôr išli zamestnanci hotela skontrolovať izbu páru na 32. poschodí, kde našli na posteli rozrezané telo mladej ženy. Jej tvár bola pokrytá krvou a ľavú ruku mala odrezanú v zápästí. Mala tiež čiastočne odrezanú hlavu s hlbokou reznou ranou od krku po ľavé rameno a záchranári našli aj bodnú ranu na hrudi.

Vedľa jej tela ležala dvojmetrová píla pokrytá krvou. Vyšetrovatelia sa domnievajú, že Alona bola mŕtva približne deň pred objavením, čo naznačuje, že bola zabitá počas víkendu pred pokusom Jana o útek.

"Obeť prišla do bytu so svojím priateľom 29. apríla, ale 15. mája okolo poludnia odišiel bez nej. Dozvedeli sme sa, že si zavolal taxík, aby ho odviezol do provincie Sa Kaeo. Pravdepodobne sa snažil prekročiť hranice do Kambodže," povedal policajný podplukovník Pongpun Phonharn. Policajti po tomto zistení kontaktovali taxikára, aby ho vypočuli.

"Vyzdvihol som podozrivého cestujúceho, ktorý mi prostredníctvom prekladača Google povedal, že chce hrať v kasíne. Keď nemohol nájsť vhodné miesto na hranie, požiadal ma, aby som mu pomohol rozštvrtiť telo jeho priateľky za 1 500 bahtov (440 eur)," vypovedal taxikár. Potom Jana vysadil v hoteli v bangkockej štvrti Sathorn a zavolal do hotela, v ktorom bol ubytovaný.

Pohraničné úrady boli v pohotovosti krátko po tom, ako zamestnanci hotela objavili telo Alony Savčenkovej. Jana chytili na hraničnom priechode Aranyaprathet vzdialenom 135 kilometrov v provincii Sa Kaeo. Odviezli ho na policajnú stanicu na vypočúvanie, pričom polícia o jeho zatknutí informovala poľské veľvyslanectvo. Vyšetrovanie pokračuje.

"Podozrivý bol pri zatýkaní veľmi pokojný. Boli asi 4 hodiny ráno, keď ho chytili. V cele vypil kávu a začal cvičiť, akoby to bola jeho bežná ranná rutina. Nič nepovedal," uviedol podplukovník polície Pongpun Phonharn.