27. nov. 2022 o 13:00
žani, TASR, Koktejl

Zuzana Mauréry prezradila, čím si musela prejsť počas nakrúcania: Smutné slová o Slovensku!

placeholder
Herečka Zuzana Mauréry si svoj názor väčšinou necháva pre seba.
Zdroj: Profimedia

Týmto ľuďom nemá problém od pľúc povedať, čo si myslí.

Domáce promi
27. nov. 2022 o 13:00
Zuzana Mauréry prezradila, čím si musela prejsť počas nakrúcania: Smutné slová o Slovensku!

Týmto ľuďom nemá problém od pľúc povedať, čo si myslí.

Zuzana Mauréry (54) účinkovala v mnohých filmoch, stvárnila nezabudnuteľné role v divadelných predstaveniach a muzikáloch. Meno herečky zarezonovalo pri oceňovaní snímky režiséra Jana Hřebejka Učiteľka, kde stvárnila hlavnú rolu.

Svoju hereckú kariéru začínala na doskách Radošinského naivného divadla a deväť rokov účinkovala vo väčšine produkcie tohto ojedinelého súboru. Neskôr boli domovskou scénou Zuzany Mauréry viaceré divadlá - Divadlo Astorka Korzo'90, Slovenské národné divadlo (SND), Divadlo Aréna, Divadlo Nová scéna, Štúdio L+S, Divadlo Andreja Bagara (DAB) Nitra, Mestské divadlo Pavla Országha Hviezdoslava (MDPOH), Divadlo GUnaGU.

Na striebornom plátne debutovala ako Katy v koprodukčnej romantickej dráme Brucio nel vento (2002) talianskeho režiséra Silvia Soldiniho. Zaujala aj postavou Viery v psychologicky ladenej hre s názvom Quartétto (2002) Laury Sivákovej. Od roku 2008 sa objavila v množstve ďalších slovenských seriálov, ako napríklad Keby bolo keby, Odsúdené, Ako som prežil, Panelák alebo v divácky úspešných Oteckoch. V roku 2010 sa stala herečka víťazkou tanečnej show s názvom Show dance.

Hviezdne maniere?

O úspešnej herečke sa objavili zákulisné informácie, že vie byť poriadne tvrdý oriešok. V rozhovore pre Šarm porozprávala o tom či má hviezdne maniere. "Ak napríklad vyžadujete, aby ste sa nemuseli prezliekať na záchodoch v nejakých kaviarňach, maskovať sa v tesnej blízkosti záchodov, kde chodí celý štáb na toaletu. Ak skritizujete podlahu za šialené peniaze, na ktorej máte tancovať, ale nikoho nezaujíma, že je na tancovanie úplne nevhodná a môžete sa na nej škaredo zraniť. Ak dostanete text, ktorý je absolútne nelogický a musíte ho prácne prepisovať, aby bol vôbec hrateľný, tak áno, mám hviezdne maniere," povedala o sebe Mauréry.

Dodala, že ich má vtedy, keď ostatné zložky nemajú podmienky na svoju prácu, pretože sa to všetko prejaví na hercovi. "Neviem, či je to tým, že sem nechodia natáčať koprodukcie a nemáme od koho zistiť a naučiť sa, čo je norma, alebo tým, že mečiarovci rozkradli štúdiá na Kolibe a dlho sa netočilo…," pokračovala kriticky.

"V každom prípade keď mi český kolega povie, že keď ide točiť na Slovensko, cíti sa ako pred 20 rokmi, tak mi je z toho smutno," dodala herečka na margo porovnania podmienok nakrúcania medzi našou krajinou a susedmi.

Karhá mladších hercov

Mladším kolegom nerozpráva do práce. Nepovažuje za slušné niekomu radiť, ak sám o radu nepožiada. Pri niektorých situáciách si však svoj názor nedokáže nechať pre seba. "Maximálne „sprdnem“ nejakého hereckého „kandrdasa“, že nepozdravil, nepredstavil sa alebo neprišiel načas. Lebo to už je u mladých tiež problém," priznala herečka.