08. aug. 2023 o 04:30
mob, Koktejl

Petra opísala pekelnú cestu do Čiernej Hory: Nebezpečný vodič a cestujúca potretá pálenkou!

placeholder
Petra opísala pekelnú cestu autobusom do Čiernej Hory (ilustračné foto).
Zdroj: iStock

Už krátko po odchode bolo jasné, že všetko nepôjde „podľa plánu“.

Zahraničie
08. aug. 2023 o 04:30
Petra opísala pekelnú cestu do Čiernej Hory: Nebezpečný vodič a cestujúca potretá pálenkou!

Už krátko po odchode bolo jasné, že všetko nepôjde „podľa plánu“.

Petra (30) opísala cestu z Belehradu do Čiernej Hory srbskému portálu Blic, počas ktorej častejšie pozerala do volantu vodiča ako do knihy, ktorú si vzala na čítanie. Vodič si totiž počas jazdy často zapaľoval cigarety, počúval hlasnú hudbu a čo je podľa nej možno najhoršie, telefonoval na kritických úsekoch cesty.

Minulý piatok vybrala s rodinou k Jadranskému moru s autobusom známej srbskej spoločnosti. Čo však ona ani ostatní cestujúci nečakali, bola arogancia vodiča, ktorého označila za „Schumachera“, ktorý v nebezpečných zákrutách predbiehal ostatné autobusy.

Našťastie pre ňu a pre cestujúcich autobus dorazil v poriadku do cieľa, no ako podotýka v rozhovore pre web, na cestu len ťažko zabudne. Autobus odišiel načas, no už krátko po odchode bolo jasné, že všetko nepôjde „podľa plánu“.

„Náš autobusár Schumacher predbieha v zákrute krátko za Zlatiborom iný autobus a fajčí cigaru. Okolo druhej ráno si nahlas púšťal hudbu a spieval. Do istej miery to dokážem chápať ako prostriedok na udržanie pozornosti a na to, aby náhodou nezaspala, no zostala som v nemom úžase, keď si zobral mobil do ruky,“ povedala Blicu. „Noha na plyne, jedna ruka na volante, druhá drží telefón a rozpráva,“ doplnila zhrozená Petra.

Nezodpovedný vodič však nebol najväčším problémom. Ako dodáva, do Čiernej Hory cestuje autobusom od roku 1994, no nič podobné ešte nezažila. Cestujúca sediaca za ňou sa začala natierať pálenkou, čo už označila za „cestu z pekla“.

„Najprv som zacítila silný zápach, tak som sa inštinktívne otočil a mala som teda čo vidieť. Dievča, ktoré sedelo za mnou a bolo odo mňa mladšie, sa natieralo pálenkou. Celý autobus voňal pálenkou. Normálna vonia pekne, ale táto páchla tak, že to pasažierom znepríjemňovalo život,“ zakončila Petra.