26. mar. 2023 o 09:00
krsk, TASR, Koktejl

Otvorená spoveď Čaputovej partnera Rizmana o vzťahu s prezidentkou: Nedostávam za to plat!

placeholder
Juraj Rizman so Zuzanou Čaputovou.
Zdroj: Instagram/juraj_rizman_sk

Prezidentkin partner prehovoril o témach, ktoré zaujímajú mnohých Slovákov.

Celebrity
26. mar. 2023 o 09:00
Otvorená spoveď Čaputovej partnera Rizmana o vzťahu s prezidentkou: Nedostávam za to plat!

Prezidentkin partner prehovoril o témach, ktoré zaujímajú mnohých Slovákov.

Keď na Slovensko pricestoval v utorok 7. marca holandský kráľovský pár, bol tam. Na svoju prvú zahraničnú cestu pricestoval na Slovensko pred pár dňami aj nový český prezident Petr Pavel a situácia sa zopakovala. Oboch významných návštev sa zúčastnil Juraj Rizman, ktorý čo-to o súkromí prehovoril pre Denník N.

Jeho partnerkou je totiž najznámejšia žena Slovenska a súčasná hlava štátu Zuzana Čaputová. "Na Slovensku neexistuje predpis, ktorý by upravoval postavenie, či už manžela alebo manželky prezidenta, alebo prezidentky a ani partnerov či partnerky," uviedol aj na margo sprevádzania hlavy štátu pri významných udalostiach. Rizman, ktorý sa objavuje po boku prezidentky pomerne často, vyvrátil dohady o tom, že je za to nonstop platený.

"Nemám kanceláriu, nemám žiadnu rentu, ľudia majú predstavu, že dostávam plat za to, že sprevádzam prezidentku, nemám vlastné auto a ani ochranu. Toto sú všetko mýty, ktoré žijú v spoločnosti," cituje Rizmana slovenský web aj na svojom Instagrame.

Nezvyk pre Slovákov?

Slováci sú väčšinou zvyknutí na prezidentov a ich prvé dámy, vzťah súčasnej hlavy štátu preto riešia viac. V zahraničí už niečo také takmer nie je témou. "Žijeme v 21. storočí. Časť štátnikov je rozvedená, žijú so svojimi partnermi a partnerkami bez manželstva, sú tam LGBTI+ ľudia, majú svoje manželky, partnerov. Je to iné ako pred 200-300 rokmi alebo ešte možno začiatkom 20. storočia," uvádza Rizman s tým, že nesmie zobrať prezidentku ani do svojho auta. "Sme spolu štyri roky, ale pani prezidentka sa nikdy neviezla v mojom aute," prekvapuje.

Podľa Rizmana majú ľudia romantickú alebo naivnú predstavu o tom, že majú nejaký servis, doma im niekto nakupuje. Môžu ich pritom stretnúť večer po práci v Pezinku napríklad v pekárni. Čaputovú podľa svojich slov často sprevádza vo voľnom čase a na mnohé veci si berie dovolenku, nakoľko pracuje ako riaditeľ komunikácie organizácie Post Bellum.

Vyhrážky Čaputovej

Partner prezidentky pre Denník N prehovoril aj o agresivite voči prezidentke a jej rodine. Tá sa nevyhla ani jej deťom, čo je zarážajúce. "Presne vidíte, že nikto sa im nevyhrážal až do momentu, kým ich nezačali riešiť niektorí poslanci, keď na nich spustili hejt. Od toho momentu idú priame vyhrážky a hrozby, nadávky aj na deti," dodal Rizman.