28. máj. 2023 o 13:00
žani, Koktejl

Krutá hra osudu: Dano Heriban († 43) zomrel pár dní pred koncom nakrúcania!

placeholder
Heriban aktuálne pracoval na pripravovanej minisérii Metóda Markovič: Hojer.
Zdroj: VOYO

Venoval sa rodine, hudbe a aktuálne natáčal minisériu.

Celebrity
28. máj. 2023 o 13:00
Krutá hra osudu: Dano Heriban († 43) zomrel pár dní pred koncom nakrúcania!

Venoval sa rodine, hudbe a aktuálne natáčal minisériu.

Trojnásobný otec Dano Heriban († 43) bol v pracovnom kolotoči, ktorý náhle a nečkane zastal. Skon herca a hudobníka bol obrovským šokom pre všetkých. Srdcia divákov a diváčok si získal najmä ako Ďuro Brmbalík v komediálnom seriálovom hite Horná Dolná.

Výrazné úlohy na obrazovkách stvárnil Heriban aj v seriáloch Druhá šanca a Červené pásky. Aktuálne pracoval na pripravovanej minisérii s názvom Metóda Markovič: Hojer, ktorá prináša skutočný príbeh o brutálnom sériovom vrahovi Ladislavovi Hojerovi.

Heriban stvárňoval postavu Hojerovho obhajcu Štefana Žabimajerského. Smutná správa bola ranou pre celý štáb. "Úprimne som odvtedy, čo ma zastihla správa o smrti Dana Heribana, úplne v šoku a myslím na jeho rodinu. Postava Hojerovho obhajcu Štefana Žabimajerského je jedna z mojich najobľúbenejších z celej série. Dano Heriban bol pre túto rolu ako stvorený, pretože oplýval rovnakými vlastnosťami. Bol to poctivý, zodpovedný profesionál a zároveň veľmi citlivý človek. Jedným výrazom tváre dokázal zahrať to, na čo iní potrebujú mnoho slov. Česť jeho pamiatke,“ povedal kreatívny producent Voyo Tomáš Hruška.

"Celý štáb minisérie Metóda Markovič: Hojer je touto správou zdrvený. Stalo sa tak pár dní pred koncom natáčania. Popri pocte vyšetrovateľovi Jiřímu Markovičovi bude tak aj pamiatkou na jeden z najväčších súčasných talentov nielen slovenskej hereckej scény,“ dodal Hruška.

Náhly odchod do umeleckého neba

Podľa medializovaných informácií Heriban zomrel vo svojom dome vo Svätom Jure. Herec mal mať zdravotné komplikácie, pre ktoré bola k nemu privolaná záchranka. Sťažovať sa mal na bolesti chrbta. Deň predtým mal byť dokonca s bolesťami v nemocnici. Privolaní záchranári mu nedokázali pomôcť. U herca došlo k zástave srdca.

Na sociálnych sieťach sa okamžite začali objavovať konšpirácie, že za úmrtie známeho herca môže očkovanie na COVID-19. "Je mi ľúto, že sa okamžite po tejto správe začali šíriť zaručené informácie o tom, že príčinou jeho úmrtia je vakcína. Občas mám pocit, že veľká časť populácie nadobudla pocit/názor, že pred pandémiou nedochádzalo k náhlym úmrtiam mladých ľudí. Tragédie a akútne, život ohrozujúce ochorenia, tu žiaľ boli vždy a naďalej aj budú," vyjadril sa na Instagrame primár Milan Kulkovský.

"Podľa dostupných informácii je na základe mojich skúseností pravdepodobnou príčinou náhleho skonania Daniela Heribana akútna disekcia aorty, ktorá sa žiaľ prejavuje často nešpecificky, napríklad bolesťami chrbta. Menej pravdepodobnou príčinou je srdcový infarkt," vyvrátil hoax známy lekár.