18. sep. 2023 o 04:30
krsk, ČTK, Koktejl

Divoké spomienky Krampola na spevácku divu: Sfúkla aj Gotta!

placeholder
Tri osobnosti sa poznali.
Zdroj: ČTK / Dostál Dušan, CNC / Pavel Machan / CNC / Profimedia

Smrť českej hviezdy zarmútila mnohých kolegov i fanúšikov.

Zahraničné promi
18. sep. 2023 o 04:30
Divoké spomienky Krampola na spevácku divu: Sfúkla aj Gotta!

Smrť českej hviezdy zarmútila mnohých kolegov i fanúšikov.

Speváčka Yvonne Přenosilová sa poznala s množstvom českých celebrít. Pre web Kafe.cz si na ňu zaspomínal herec a moderátor Jiří Krampol. Poznali sa z mladosti. "My sme sa poznali z mladosti, to sú moje úplné začiatky. Vtedy hosťovala v Semafore, kde som tiež vystupoval, tam sme sa zoznámili. Bola to skvelá žena. Trochu introvertná, ale veľmi milá. Vždy bola noblesná dáma," uviedol Krampol.

Správa o jej odchode ho veľmi zasiahla. "Vedela skvele po nemecky. Nie výborne, ale skutočne perfektne. Takže si spomínam, že keď sa niekto snažil hovoriť nemecky, ona chodila a opravovala ho. Takto b*uzerovala napríklad Karla Gotta. Alebo sme so Šimkom napísali poviedku a v nej bola nemecká veta “Das ist Skandal”. Ona mi volala a hovorila mi, že to mám zle a že musím vždy písať ein Skandal," pobavil známy Čech.

Posledné zbohom

Interpretka populárnych piesní zo 60. rokov zomrela v Prahe vo veku 76 rokov minulý pondelok. Naspievala napríklad hity Boty proti lásce, Roň slzy, Sklípek či Tak prázdná. Okrem najbližších vo štvrtok prišli na Nový židovský cintorín v Prahe aj napríklad spevák Václav Neckář, herečka Jitka Zelenohorská, muzikant Petr Janda, speváčka Pavlína Filipovská a moderátorka Saskia Burešová.

Pohrebu, ktorý nasledoval po obrade uzavretom pre verejnosť, sa zúčastnili tiež členovia Židovskej obce v Prahe a rabín Karol Sidon. Po krátkom zhromaždení v obradnej sieni sa k pozvaným hosťom pridali aj ďalší návštevníci a fanúšikovia kedysi obľúbenej speváčky s charakteristickým hlasom.