02. okt. 2022 o 15:00
mob, Koktejl

Známa herečka rieši existenčné problémy: Potrebujem plyn! Tvrdý odkaz vláde

placeholder
Česká herečka Jaroslava Obermaierová.
Zdroj: Profimedia

Problémy sa nevyhýbajú ani známym osobnostiam.

Zahraničné promi
02. okt. 2022 o 15:00
Známa herečka rieši existenčné problémy: Potrebujem plyn! Tvrdý odkaz vláde

Problémy sa nevyhýbajú ani známym osobnostiam.

Namiesto zaslúženého dôchodku, musí riešiť čo s ňou a jej synom bude cez zimu. Česká herečka Jaroslava Obermaierová (76) sa pre magazín Sedmička podelila o obavy, ktoré trápia nejednu domácnosť v Európe.

Obermaierová žije so synom Jaroslavom, ktorý má zdravotné problémy, v malom mestečku Zruče nad Sázavou. Domu investovala nemalé finančné prostriedky, aby mala plyn a cez zimu teplo. Pre krízu však netuší, ako zvládne splácať zálohy za energie.

„Veľmi ma to štve, pretože sme v ochrannom pásme - pitná voda pre Prahu. Z týchto dôvodov sa plynofikovalo. Ja som to rada prijala, pretože v mojom veku je jednoduché stlačiť gombík a mať teplo. Nechcem kúriť na 18 stupňov. To je jednoducho vylúčené,“ posťažovala sa zúfalá herečka.

Čo bude, ak v Česku udrú naozaj silné mrazy netuší. Plán B totiž nemá. Alternatívne zdroje energie ako solárne panely sa jej nepáčia a znamenalo by to zase ďalšie veľké náklady.

Nechcem si nechať zase všetko rozvŕtať a dať si ohavnosti na strechu. Potrebovala by som, aby plyn bol normálne prístupný, ako predtým. Chcem, aby politici prestali brať plyn ako politickú záležitosť. Pokojne napíšte, že Obermaierová chce ten škaredý lacný ruský plyn... Mne je úplne jedno, kto mi ho dá, ale potrebujem ho!“ zakončila.