30. máj. 2023 o 05:00
krsk, Koktejl

Českom otriasla brutálna vražda: Urobil otec z chlapčeka († 4) živý štít?!

placeholder
V Česku došlo k brutálnej vražde dieťaťa (ilustračné foto).
Zdroj: iStock

Beštiálna vražda chlapca u našich susedov nemá obdoby.

Zahraničné krimi
30. máj. 2023 o 05:00
Českom otriasla brutálna vražda: Urobil otec z chlapčeka († 4) živý štít?!

Beštiálna vražda chlapca u našich susedov nemá obdoby.

Z prípadu chlapčeka je ťažko svedkom aj kriminalistom. Tragédia, behom ktorej v českom Moste zomrel štvorročný chlapček, spočiatku vyzerala ako nešťastný incident. Podrobné detaily však desia! Ako informuje eXtra.cz, dieťa podľahlo následkom bodného zranenia v oblasti krku.

Utŕžiť ho malo počas hádky svojho biologického otca s matkiným priateľom, ktorý mu zranenie napokon spôsobil. Podľa očitého svedka mal otec chlapca použiť ako živý štít po tom, čo sa muži pustili do hádky. Pokračovať v nej mali aj vtedy, keď chlapček ležal na zemi v kaluži krvi...

Spor otca s priateľom

Podľa zdroju portálu eXtra.cz si v sobotu po chlapca prišiel biologický otec, ktorému ho matka odmietala odovzdať. Následne došlo ku konfliktu medzi otcom chlapca a partnerom ženy. "Bili sa pred školou, otec dieťaťa a jej partner. Okolo išiel manželský pár a mužov od seba odtrhol, priateľ matky následne vytiahol nôž a chlapca usmrtil," opísal mrazivé momenty webu nemenovaný zdroj.

Scenár mal potvrdiť aj očitý svedok. "Partner matky bodol nôž do krku štvorročnému chlapčekovi, ale nechcel to urobiť, chcel bodnúť do jeho otca. Hrozne sa hádali a kričali, ja som volala policajtov, ale už bolo neskoro," opísala tragédiu žena, ktorá mala všetko vidieť.

Chlapca mal zobrať otec na ruky, keď videl, že druhý muž vytiahol nôž. "Bolo to šialené, otec si vzal malého ako živý štít. Keď videl, že ho ten druhý chce bodnúť, tak zobral to dieťa na ruky a ten útočník chlapčeka bodol," pokračuje šokovaná svedkyňa.

Dieťa mali nechať napospas

Podľa českého webu sa dieťaťu, ktoré ležalo v kaluži krvi, nesnažili pomôcť. "Matka sa radšej bila, než aby pomohla malému. Ten ležal na tráve a nechali ho vykrvácať, kým na seba kričali a hádali sa," dodáva žena. Po chvíli na miesto prišla polícia aj záchranka, no bolo neskoro.

Polícia zatkla oboch mužov. Útočníka aj obvinili. "Jedného (31) zo zadržaných krajský vyšetrovateľ obvinil zo spáchania obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu, ktorého sa mal dopustiť voči ďalšiemu zadržanému (46). Pritom však došlo k zraneniu a následne usmrteniu dieťaťa. Preto bol dotyčný okrem pokusu o vraždu obvinený tiež z usmrtenia z nedbanlivosti,“ cituje políciu eXtra.cz.

Zdroje webu špekulujú o zápletke s drogami, matka a jej partner podľa nich mali byť závislí a matka látky aj predávať. "Všetci by mali ísť za mreže, ako matka, tak otec i ten, čo bodol," dodala svedkyňa.