30. máj. 2023 o 04:30
Famous.cz, Koktejl

Známy rocker prehovoril o tom, čo sa dialo na korunovácii: Toto kráľa Karola III. naštve!

placeholder
Korunovácia britského kráľa Karola III.
Zdroj: TASR/AP

Povedal to na plné ústa.

Celebrity
30. máj. 2023 o 04:30
Známy rocker prehovoril o tom, čo sa dialo na korunovácii: Toto kráľa Karola III. naštve!

Povedal to na plné ústa.

Rocker Nick Cave sa priznal, že keď sa na začiatku mája zúčastnil korunovácie kráľa Karola priamo vo Westminsterskom opátstve, cítil sa v niektorých chvíľach extrémne znudený. Šesťdesiatpäťročný spevák bol pozvaný, aby sa zúčastnil obradu ako člen skupiny štrnástich vynikajúcich Austrálčanov, ktorí prispeli k rozkvetu britskej kultúry.

Na korunováciu som šiel úplne zo zvedavosti a zistil som, že celá vec je prinajmenšom akútne zaujímavá, povedal by som... pretože som si myslel, že keď pôjdem na korunováciu, budem niečo cítiť. Ale nevedel som, že to budem vnímať tak extrémnym spôsobom, a boli to rozporuplné pocity, niekedy som sa cítil nesmierne znudený, inokedy zase úplne ohromený tou udalosťou, nesmierne dojatý tou hudbou,“ priznal Nick televízii Channel 4.

„(Händelov) Kňaz bol niečo ako z vesmíru, tak trochu pobavený tým, čo sa deje, nahnevaný tým, čo sa deje, takže... vyvolával veľa rôznych druhov pocitov,“ dodal Cave.

Mnohí fanúšikovia rockera skupiny Bad Seeds sa hnevali, že podporuje monarchiu. On im odkázal: „Nie som monarchista, ani Royalista, ani zapálený republikán, keď na to príde; čo ale tiež nie som, je okázalá ľahostajnosť voči svetu a jeho fungovanie, nie som ani tak ideologicky uchvátený, tak sakramentsky nevrlý, aby som odmietol pozvanie na niečo, čo bude s veľkou pravdepodobnosťou najdôležitejšou historickou udalosťou v Spojenom kráľovstve. Ku kráľovskej rodine prechovávam nevysvetliteľnú citovú väzbu – ich zvláštnosť, hlboko excentrická povaha celej záležitosti, ktorá tak dokonale odráža jedinečnú zvláštnosť samotnej Británie.“