28. mar. 2024 o 12:00
krsk, Koktejl

Vlastislav dojímal smútkom za manželkou Karolínou: Telo ukryl pod vaňu, kde sa kúpali ich deti!

placeholder
Muž zniesol zo sveta vlastnú manželku (ilustračné foto).
Zdroj: iStock

Z beštiálnej vraždy naskakuje husia koža.

Zahraničné krimi
28. mar. 2024 o 12:00
Vlastislav dojímal smútkom za manželkou Karolínou: Telo ukryl pod vaňu, kde sa kúpali ich deti!

Z beštiálnej vraždy naskakuje husia koža.

Partnerské problémy, žiarlivosť aj komplexy, to bol zlomok komplikácií, ktoré dohnali Vlastislava Svobodu z českého mesta Liberec až k vražde vlastnej manželky, informuje CNN Prima NEWS v sérii Zvlášť závažné zločiny. Ženu mal zaškrtiť šnúrou na vešanie prádla a uložiť pod kúpeľňovú podlahu.

Jeho milostný vzťah spočiatku známi nechápali, no 57-ročnému mužovi to neprekážalo. Do manželky Karolíny, ktorá bola mladšia o 33 rokov, bol zamilovaný. Dvojica spolu vychovávala dve dcérky.

Idylické obdobie začalo škrípať a do manželstva sa vkradli nezhody. Vlastislav a jeho žena si prestali rozumieť. Keď stratil prácu, ostával s deťmi doma, čo vyvolávalo ďalšie problémy. Chýbali rodinné financie a Vlastislav sa mal obávať, že pred Karolínou vyzerá, že sa o rodinu nevie postarať. Často mu to mala vyčítať.

Mladá manželka ho navyše mala začať podvádzať so starým susedom z ich bytovky. To bolo pre Vlastislava ponižujúce a vzťah s Karolínou chcel zachrániť. Domáce hádky sa stupňovali. Keď v osudný deň 23. januára 2012 prišla neskoro večer do ich spoločného bytu, nasledovala posledná hádka manželov.

Spor začal maličkosťou - žene vadila hlasná televízia. Vlastislav ju mal odmietať vypnúť a nadávky prešli do napadnutia. To už rozzúrilo muža natoľko, že bol ako zmyslov zbavený. Zobral do rúk šnúru na vešanie oblečenia, ktorá ležala na stole a svoju manželku ňou zaškrtil. Keď sa ukľudnil a uvedomil si, čo vykonal, v kuchyni vymyslel plán, ako ukryť jej telo. Bál sa väzenia aj osudu dcér v detskom domove.

Podľa vlastnej výpovede sa po vražde bál na ňu pozrieť, a tak jej najskôr prikryl tvár a až potom v miestnosti zasvietil. Telo ukryl do skrine a zadrôtoval ju, aby mŕtvu mamu neobjavili dcéry. Neskôr našiel nové miesto, kam telo uložiť.

V kúpeľni čiastočne odkryl podlahu a telo ukryl pod vaňu a toaletu. Keď sa dcéry vo veku 5 a 7 rokov pýtali, kde je mama, odpovedal, že sa hrá na schovávačku. Zmiznutie si nevšimli len dievčatká. Čoskoro zisťoval, čo s ňou je jej 70-ročný milenec aj iní známi. Zakrátko sa do toho oprela polícia. Vlastislav mal v tej dobe domov volať televízne štáby a divákov pred kamerou dojímal svojimi spoveďami o pátraní po milovanej manželke.

O mesiac neskôr kriminalistom priznal svoj skutok a odhalil miesto, kde sa mŕtvola nachádzala. Tvrdil, že telo pod vaňou ukrýval kvôli dvom dcérkam. Prvý súd mu vyniesol 17 rokov za mrežami. Po odvolacom súde mu trest zmiernili na 12 rokov, pretože zavážil fakt, že vzťah manželov bol plný dlhodobých nezhôd.