21. mar. 2024 o 12:00
krsk, TASR, Koktejl

Slovenka sa na dovolenke v Španielsku nestíhala diviť: Toľkoto zaplatila za známy drink?!

placeholder
Čitateľka poslala účtenku z obeda v Barcelone.
Zdroj: Tip

Príjemné počasie láka na cestovanie aj množstvo Slovákov.

Zaujímavosti
21. mar. 2024 o 12:00
Slovenka sa na dovolenke v Španielsku nestíhala diviť: Toľkoto zaplatila za známy drink?!

Príjemné počasie láka na cestovanie aj množstvo Slovákov.

Máte tip? Pošlite nám ho na tip@koktejl.sk

Hoci je letná sezóna ešte ďaleko, v mnohých dovolenkových krajinách majú už teraz priaznivé teploty. Tie prilákali do španielskej Barcelony aj čitateľku Nikolu s rodinou. Mesto známe tapasom a relaxom pri mori ju v prvé dni prekvapilo vyššími cenami.

To sa však zmenilo v utorok. Za obed dala skupinka adekvátnu sumu, no prekvapovala aj cena známeho drinku. "Dnes trošku rozdiel, liter Sangrie za 10€," okomentovala svoj výber drinkov čitateľka.

Dali si zemiaky smažené v pikantnej paradajkovej omáčke, dva druhy šalátu, 3x kombinovaný tanier rôznych pochutín, hamburger, marakujový džús, liter Sangrie a dve pivá Plzeň. Všetko dokopy vyšlo na 67,90 eur. Zábery nájdete v galérii pod článkom.

Počet turistov v Španielsku vzrástol

Počet zahraničných turistov v Španielsku v prvom mesiaci roka pokračoval v raste. Podľa predbežných údajov sa počet zahraničných turistov v Španielsku v januári 2024 zvýšil medziročne o 15,3 % na 4,77 milióna osôb. Väčšina zahraničných návštevníkov v Španielsku prišla v januári zo Spojeného kráľovstva, a to približne 17,5 % z celkového počtu, čo bolo viac ako 12,3 % v prvom mesiaci predchádzajúceho roka 2023.

Kanárske ostrovy boli v januári najnavštevovanejšou autonómnou oblasťou Španielska (27,7 % z celkového počtu turistov). Najviac turistov sa ubytovalo v hoteloch, zhruba 56 % z celkového počtu.