18. mar. 2024 o 12:00
krsk, Koktejl

Zákazníci v obľúbenom letovisku zbadali účet a ostali ako obarení: Takto lacno ich vyšiel obed?!

placeholder
Zákazníci nemohli uveriť vlastným očiam (ilustračné foto).
Zdroj: iStock

Taký účet by prekvapil každého.

Zaujímavosti
18. mar. 2024 o 12:00
Zákazníci v obľúbenom letovisku zbadali účet a ostali ako obarení: Takto lacno ich vyšiel obed?!

Taký účet by prekvapil každého.

Stalo sa vám niečo podobné? Napíšte nám na tip@koktejl.sk

Internetom počas minulého leta kolovalo množstvo účtov z dovolenkových destinácií, na ktorých boli premrštené ceny. Preslávili sa aj podniky z Talianska, v ktorých sa platilo za krájanie toastov, ohriatie dojčenskej fľaše mlieka či čisté taniere naviac. Podľa webu Il Gazettino všetkým trochu napravila renomé účtenka z reštaurácie v letovisku Ostia neďaleko Ríma.

Pred niekoľkými dňami v reštaurácii v Ostii stál skupinku deviatich ľudí obed len 180 eur! To znamená 20 eur za každého, čo bolo nečakané prekvapenie pre hostí reštaurácie. Podnik sa nachádza na ulici Via delle Fiamme Gialle. O svojom prekvapujúcom zážitku informoval v skupine na Facebooku jeden z používateľov.

Čo všetko dostali za 180 eur? Deväť hostí si pochutnalo na domácich predjedlách, bruschette pre každého (1,50 eura) a dvoch tanieroch trippa alla romana (9 eur pre dve osoby). Dá sa prirovnať k držkám s paradajkami a syrom pecorino.

Potom prišli na rad hlavné chody. Špagety cacio e pepe pre štyroch, dve porcie amatriciany, maslové ravioli, fazuľa s bravčovými kožkami a nápoje (voda a šesť veľkých pív). Keď prišiel účet, údiv bol ohromujúci a ceny primerané. Hostia potvrdili, že sa určite vrátia. "V Ríme nie je za dvadsať eur ani pizza a pivo," dodali na porovnanie spokojní stravníci.