13. feb. 2024 o 05:30
jž, Koktejl

Igor Timko prehovoril o Gottovi († 80): Bolo neobvyklé, že by o toto niekoho žiadal!

placeholder
Zábery z nahrávania spoločnej piesne skupiny No Name a Karla Gotta.
Zdroj: Reprofoto/ YouTube/NO NAME official

Bola to pocta.

Domáce promi
13. feb. 2024 o 05:30
Igor Timko prehovoril o Gottovi († 80): Bolo neobvyklé, že by o toto niekoho žiadal!

Bola to pocta.

Maestro Karel Gott († 80) odišiel zo sveta koncom roka 2019. Patril medzi najvýznamnejších a najpopulárnejších spevákov v dejinách česko-slovenskej hudby. Správa o jeho odchode pred rokmi zasiahla nielen Slovensko a Česko, ale aj mnoho iných krajín, v ktorých bol známy. V nedávnom rozhovore pre aha.cz si na spoluprácu s ním zaspomínal aj frontman skupiny No Name Igor Timko (45).

Skupina No Name je legendárna slovenská skupina, ktorá funguje už takmer 30 rokov. Za také obdobie majú na konte mnoho úspešných piesní ako Žily, Lekná alebo Povedz mi. Ich obrovský talent ocenil aj samotný Karel Gott a poctil ich žiadosťou, ktorú len tak niekto nedostal.

"Raz si od nás vyžiadal pesničku. To bolo neobvyklé, pretože väčšinou naopak chodil niekto za ním, že by pre neho niečo napísal. Pre každého bolo životnou výhrou napísať niečo pre neho. Takže nám ti lichotilo, ale povedal som mu, že ak to má byť niečo hodné spojenia s Karlom Gottom, musí to byť niečo mimoriadne. A že keď nám niečo napadne, tak mu to pošleme, a keď nie, a aj to sa môže stať, tak mu to nebudeme nútiť," prezradil Timko.

Kapela si z toho ale ťažkú hlavu nerobila a nesnažili sa za každú cenu niečo vytvoriť, ale dali tomu čas.

"Pravdepodobne očakával, že sa na to vrhneme hneď a ráno bude mať pesničku. Ale trvalo to tri roky. Nevedel ale, že to bude duet, takže keď som mu povedal, že to nebude zadarmo, myslel si, že hovorím o honorári, nie že tým myslím, že to budeme spievať spolu. Páčilo sa mi na ňom, ako si tipoval ľudí tým, že povedal nejaký vtip alebo si z neho urobil srandu a čakal, či sa urazí alebo mu to vráti," zaspomínal Igor. Nakoniec v roku 2017 spolu nahrali duet s názom Kto dokáže.