22. mar. 2024 o 13:02
TASR, mob, Koktejl

Za vychovávateľkou Janou († 52) smúti celé mesto: Zastrelil ju exmanžel po ceste z práce?!

placeholder
Páchateľom mal byť bývalý manžel, ktorý z miesta činu utiekol. (ilustračné foto).
Zdroj: facebook/KRPZTT

Miestni si tragédiu nevedia vysvetliť.

Domáce krimi
22. mar. 2024 o 13:02
Za vychovávateľkou Janou († 52) smúti celé mesto: Zastrelil ju exmanžel po ceste z práce?!

Miestni si tragédiu nevedia vysvetliť.

Portál tvnoviny.sk informoval, že v Senici sa strieľalo. Páchateľ mal podľa predbežných informácií štyrikrát zasiahnuť 52-ročnú ženu, ktorá v tom čase šla na bicykli. Našiel ju okoloidúci, no na záchranu už bolo neskoro.

Páchateľom mal byť jej bývalý manžel, ktorý z miesta činu utiekol. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová. Mestská polícia bola požiadaná o súčinnosť zo strany štátnej polície pri pátraní po páchateľovi. Asi po polhodine ho policajná hliadka našla pri obchodnom dome pri židovskom cintoríne, kde obrátil zbraň proti sebe.

Podľa denníka Plus jeden deň bola obeťou obľúbená vychovávateľka Jana z miestnej školy, ktorá sa vracala domov z porady na bicykli. Mali po nej ostať dve dcéry. Exmanželia vraj podľa miestnych už dlhšie žiť oddelene, no Jana neostala sama a mala nového partnera.

Tragédiu si Seničania nevedia vôbec vysvetliť. „Išla som z práce a videla som zhluk ľudí a ženu ležiacu na ulici. Ľudia povedali, že nejaký muž strieľal na tú ženu. Bola mŕtva. Potom prišli policajti a išli naháňať toho muža,“ uviedla pre médium žena, ktorá bola na mieste činu a Janu spoznala podľa oblečenia.

Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR vyslalo na miesto streľby ambulanciu rýchlej zdravotnej pomoci. Podľa hovorkyne Petry Klimešovej už žene nedokázali pomôcť a lekár na mieste konštatoval exitus.

Podľa trnavskej krajskej policajnej hovorkyne Márie Linkešovej polícia na miesto okamžite po nahlásení skutku vyslala viaceré hliadky, ktoré pátrali po páchateľovi. „Udalosť si vzhľadom na závažnosť skutku prevzal krajský vyšetrovateľ, ktorý preverí všetky okolnosti, za ktorých prišla žena o život, a stanoví právnu kvalifikáciu skutku,“ doplnila.