Správy
photo Foto
video Video
20. jún. 2023 o 19:00
lv, Koktejl

Nezvyčajné batoľa púta pozornosť všade naokolo: Keď zbadáte Magnoliu, nebudete veriť!

placeholder
Magnolia z Arkansasu v USA patrí medzi jedno percento detí v jej veku, čo z nej robí najväčšie batoľa, ktoré lekári evidujú.
Zdroj: Instagram/clarajaethomas

Batoľa vo veku 18 mesiacov je takmer také vysoké ako jeho mama.

Správy
20. jún. 2023 o 19:00
Nezvyčajné batoľa púta pozornosť všade naokolo: Keď zbadáte Magnoliu, nebudete veriť!

Batoľa vo veku 18 mesiacov je takmer také vysoké ako jeho mama.

Obrovské batoľa, ktoré je takmer také vysoké ako jeho mama, rastie tak rýchlo, že každý mesiac potrebuje nové topánky. Magnolia má jeden a pol roka a už sa týči nad svojou dvojnásobne staršou sestrou. Meria meter a váži viac ako všetky ostatné deti, ktoré chodia k rovnakému lekárovi ako ona, píše britský Mirror.

Devätnásť ročná Clara Thomas, mamička z Arkansasu v USA, meria len 155 cm a Magnóliin otec Arthur meria 182 cm, takže keď ich dievčatko stále rástlo a rástlo, dvojicu to ohromilo. Podľa lekárov je Magnolia na dobrej ceste k veľmi vysokému vzrastu a patrí k jednému percentu detí v jej veku, čo sa týka hmotnosti aj výšky, a je tak najväčším batoľaťom, ktoré majú v evidencii.

„Magnolia má rovnakú váhu a veľkosť oblečenia od svojich prvých rokov. Takže jej takmer nikdy nemusíme kupovať nové oblečenie. S jej trojročnou sestrou sa dokonca môžu o oblečenie deliť. Na druhej strane, topánky? Zdá sa, že každý mesiac musíme kupovať novú veľkosť,“ povedala Clara.

Lekári odhalili, že jej výška nemá nič spoločné s tým, čo jedáva, ale je to dané genetikou. Podľa lekárov by mala mať výrazne cez meter osemdesiat, ak bude rásť rovnakým tempom. „Jej lekár hovorí, že Magnolia rastie presne tam, kde má. Že to nemá nič spoločné s tým, čo jedáva alebo robí, ale že je to čisto genetické. Predpovedá, že bude veľmi vysoká,“ prezradila mamička.

Mama prezradila, že jej dcéra už dokáže otvárať dvere a umývať si zuby bez akejkoľvek pomoci, ale rodičia sú viac ohromení jej rečou. „Maggie je na svoj vek veľmi vyspelá - jej jemná motorika je ako z iného sveta. Dokáže si sama umyť zuby a otvoriť dvere. Väčší dojem na nás však urobila jej reč. Už dokáže hovoriť v malých vetách a oznamuje všetky svoje potreby. Jej sestra bola rovnaká,“ dodala hrdá mamička.

Batoľa už dokáže komunikovať a vďaka svojej impozantnej výške dokáže priateľov a rodinu poriadne objať. „Je s ňou taká radosť. Pozdraví každého človeka, okolo ktorého v meste prejdeme, a dáva tie najlepšie medvedie objatia! Poznať ju znamená milovať ju a my sme za ňu a jej sestru nesmierne vďační,“ povedala Clara.