09. apr. 2024 o 08:00
Katarína Knochová, Koktejl

Koncert No Name a Nocadeň: Slová o politike a pozrite, ktorá krásna Slovenka prišla!

Poriadne to tam žilo.

Celebrity
09. apr. 2024 o 08:00
Koncert No Name a Nocadeň: Slová o politike a pozrite, ktorá krásna Slovenka prišla!

Poriadne to tam žilo.

Skupinu No Name netreba predstavovať snáď nikomu. Táto slovenská formácia bola založená v roku 1996. Založili ju traja bratia Timkovci, Igor, Roman a Ivan basgitarista Viliam Gutray. Momentálne kapelu tvoria už štyria súrodenci Timkovci: Igor (spevák, gitarista a textár, skupiny), Roman (gitara), Ivan (bicie nástroje) a ako posledný člen sa k nim pripojil aj najmladší brat Dušan (gitara). Na basovú gitaru v súčasnosti so skupinou hrá Pavol Jakab a na klávesové nástroje, Zoli Šallai, ktorý po nahraní prvého albumu skupiny No Name nahradil Mariána Čekovského.

Po vydaní nového albumu s názvom „V pôvodnom znení“ sa kapela vydala na koncertné turné, na ktoré si pozvali ďalšiu úspešnú kapelu Nocadeň, s ktorej frontmanom Rasťom Kopinom nahrali No Name unikátny duet, pieseň „V pôvodnom znení“. Ide o vôbec prvú umeleckú spoluprácu týchto dvoch košických kapiel.

A tak sme sa s našou kamerou vybrali na ich bratislavský koncert. Rasťo Kopina nám porozprával o tom, ako došlo k tomuto zaujímavému spojeniu, a kde vznikol nápad urobiť spoločnú pieseň a následne aj spoločné turné. „My sme s Igorom dlhoroční kamaráti a to kamarátstvo vzniklo už na škole, lebo sme spolužiaci, dokonca sme dva roky vedľa seba aj sedeli“ prezradil Rasťo.

Igor Timko si spoluprácu s Nocadeň veľmi pochvaľuje. "Je tam chémia, bolo treba si prejsť isté veci v rámci toho, ako to bude znieť, kto kedy bude spievať, aké polohy, s kapelou sme sa zohrali, mali sme jednu dve skúšky. My sa snažíme celá kapela vychádzať v ústrety a keď hľadáš medzi ľuďmi a medzi stranami politickými, hocikým prieniky, tak sa vieš dohodnúť. A to iste platí o tom pódiu. Máme férové jednanie, všetko, čo sa dohodlo platí. A potom to je ľahko cez to prejsť, lebo potom toto na pódiu je za odmenu,“ prezradil nám v rozhovore.

Športová hala na Pasienkoch, po novom Eurovia Aréna, praskala vo švíkoch. Tento koncert bol prvým koncertom od jej rekonštrukcie. Fanúšikovia všetkých vekových kategórií si vychutnávali mnoho známych hitov od oboch spomínaných kapiel. Na koncert sa prišla pozrieť aj obľúbená slovenská moderátorka Marianna Ďurianová. Ale viac už v našom videu.