Hamburgery si získali skalných fanúšikov po celom svete a Slováci nie sú výnimkou. Po celej krajine nám vyrástli prevádzky rýchleho občerstvenia alebo reštaurácie, ktoré sa na americkú klasiku zameriavajú. Len v Bratislave vám nestačia prsty dvoch rúk, aby ste spočítali tieto podniky. Zákazníkov lákajú na domáce žemle, kvalitné slovenské mäso alebo špeciálne kombinácie chutí.
Americkú klasiku si rada dopraje aj naša čitateľka Dáša. S manželom vyrazili na dovolenku a po ceste sa zastavili v Trenčíne na obed. Ich pozornosť zaujala miestna burgráreň. Neváhali a rozhodli sa ju vyskúšať. So všetkým boli spokojní, no Slovenku trochu zarazila cena.
"Dala som si klasický hamburger a mali sme spoločné hranolky. Stál vyše 14 eur, čo ma trochu zaskočilo. Toľko neplatím za porciu ani v Bratislave," okomentovala svoj obed. "Ešte aj tie hranolky boli drahšie ako v našom obľúbenom podniku v hlavnom meste," dodala s tým, že stáli štyri eurá.