27. nov. 2022 o 10:00
krsk, Koktejl

Vytočený Maroš Kramár to povedal na plné ústa, tvrdá kritika: Tam už končí humor!

placeholder
Slovenský herec Maroš Kramár.
Zdroj: instagram/maroskramar

Obľúbený slovenský herec si nebral servítku.

Celebrity
27. nov. 2022 o 10:00
Vytočený Maroš Kramár to povedal na plné ústa, tvrdá kritika: Tam už končí humor!

Obľúbený slovenský herec si nebral servítku.

Téma korektnosti či už v otázke sexuálnej orientácie či rasy je v dnešnej dobe výrazne v popredí. Týka sa aj divadiel, a to nenechalo bez odozvy ani herca Maroša Kramára (63). Ako píše portál Aha!, v divadlách mohli ešte donedávna stvárňovať afroamerické postavy aj herci so svetlejšou pleťou. Fakt, že to už viac neplatí, okomentoval v rozhovore o divadle aj Maroš Kramár.

„Osobne sa mi to nepáči, nakoľko tam už končí humor. Začíname si všetko vyčítať a mám napríklad problém s tým, že už nesmieme v televízii alebo v divadle hrať ako bieli herci Afroameričanov. S tým nesúhlasím,“ cituje Kramára český web s odvolaním sa na hercov rozhovor pre Šarm.

„Umenie je tu od toho, aby sme sa na niečo hrali, niečo ukazovali, nastavovali zrkadlo, a nemalo by sa takto obmedzovať. Mali by sme sa navzájom chápať a tolerovať a nevyčítať si rozdiely,“ pokračuje Kramár.

Zákazy podľa neho nevedú k ničomu dobrému. „Je mi úplne jedno, akej farby či rasy je človek, či je gay. Pre mňa je dôležité, aký je to človek a či si s ním rozumiem. Ale v niečom ma tá dnešná prílišná korektnosť už obťažuje,“ dodal na záver slovenský herec.