16. apr. 2024 o 09:57
TASR, Koktejl

Hádka mužov v Púchove sa v sekunde zvrtla: Surový útok nožom!

placeholder
Polícia útočníka zadržala a umiestnila v cele policajného zaistenia (ilustračné foto)
Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj

Z detailov naskakujú zimomriavky.

Domáce krimi
16. apr. 2024 o 09:57
Hádka mužov v Púchove sa v sekunde zvrtla: Surový útok nožom!

Z detailov naskakujú zimomriavky.

Policajný vyšetrovateľ z Považskej Bystrice obvinil 30-ročného muža zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu v súbehu s prečinom výtržníctva. V púchovskej mestskej časti Horné Kočkovce napadol nožom ďalšieho muža a spôsobil mu poranenia. Hrozí mu až desaťročný trest odňatia slobody. TASR o tom v utorok informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

K útoku došlo v nočných hodinách pred jedným z bytových domov, kde poškodený fajčil. "Medzi mužmi došlo najskôr k slovnému konfliktu. Následne však obvinený vytiahol z vrecka bundy vreckový skladací nôž, ktorým bodol poškodeného do oblasti trupu a aj iných častí tela," opísala Kuzmová.

Poškodený sa podľa nej útoku bránil, pričom sa snažil chytiť ruku obvineného, v ktorej držal nôž a tlmiť tak bodnutia nožom. "Obvinený však v útokoch na poškodeného pokračoval. Po tom, ako poškodený spadol na trávu vedľa chodníka pred bytovkou, obvinený si na neho sadol a opätovne ho bodal do celého tela," doplnila s tým, že útoku sa snažila zabrániť priateľka poškodeného, obvineného od poškodeného muža nakoniec odtlačil až sused.

Obvinený útokom poškodenému spôsobil viacero bodno-rezných zranení na hrudníku, ramene, stehne a predlaktí. "Polícia útočníka zadržala a umiestnila v cele policajného zaistenia. Vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie. Mužovi v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov," dodala Kuzmová.