08. jan. 2024 o 05:30
krsk, TASR, Koktejl

Matovičova exposlankyňa opísala peklo v bytovke, kde zomrela Patrícia († 48): Vyhrážali sa mi smrťou!

placeholder
Kozelová bývala pod dvojicou.
Zdroj: TASR - Jaroslav Novák, kucharjozko.webnode.sk

Z nových informácii o vražde v Bratislave mrazí.

Domáca politika
08. jan. 2024 o 05:30
Matovičova exposlankyňa opísala peklo v bytovke, kde zomrela Patrícia († 48): Vyhrážali sa mi smrťou!

Z nových informácii o vražde v Bratislave mrazí.

Z vraždy 48-ročnej Patrície, ku ktorej došlo vo štvrtok večer v bratislavskom Ružinove na Prievozskej ulici, naskakujú zimomriavky. Obyvateľov bytovky, kde sa masaker odohral, čakal po príchode polície šok. Patrí medzi nich aj bývalá poslankyňa NR SR Monika Kozelová (62), ktorá mala s nebohou osobnú skúsenosť.

Polícia v piatok pátrala po 47-ročnom Jozefovi Hanuskovi z Bratislavy. Nezvestný bol od stredy 3. januára od 16.30 h, odvtedy o sebe nepodal žiadnu informáciu. Išlo o partnera 48-ročnej ženy, ktorú našli vo štvrtok mŕtvu v byte na Prievozskej ulici v Bratislave.

Telo ženy mali nájsť podľa TV JOJ v hroznom stave - mala byť rozrezaná. Vedľa na zemi malo byť položené vedro s jej orgánmi a vedľa tela ležalo vyrezané srdce. Patrícia mala mať rozrezané ľavé líce, hrudník a stehno. Telo malo byť ďalej zakryté dekou a na nej mal ležať britský pas.

Podozrivý partner ženy navyše poslal svojej príbuznej SMS, že sa ide zabiť. Zalarmovala preto políciu, ktorá našla v byte telo, dodáva TV JOJ. Jozef však dlho na úteku nepobudol, policajti ho zadržali v piatok popoludní. Ide o známeho kuchára, ktorý ponúkal svoje služby aj súkromným osobám.

Mrazivé slová exposlankyne

Susedkou z bytu priamo pod bytom zavraždenej Patrície bola exposlankyňa NR SR Monika Kozelová (OĽANO). V čase, keď sa strašný čin udial, nebola doma, no pre hrozivé okolnosti sa dodnes nevrátila. Rovnako, ako ostatných susedov, čaká výsluch aj ju. Informácie, ktoré zverejnila na sociálnej sieti, mnohých ľudí šokovali.

"Ako človek, ktorý mal priamy, susedský kontakt so zavraždenou a s ktorým zavraždená bola v neustálom spore, obávam sa, že vám naruším vaše predstavy o domácom násilí. Patrícia bola chorá a potrebovala liečenie. Bola totiž ťažká alkoholička. Naozaj ťažká. Za 12 rokov, čo bývala nado mnou, som ju triezvu stretla presne dvakrát," začína rozprávanie Kozelová.

Podľa jej slov na Facebooku sa radila medzi agresívnych alkoholikov. Susedom mala chodiť nadávať a vykrikovať, čo ich dohnalo k inštalácii gule na pavlačové dvere. Exposlankyňu od toho momentu mala častovať urážkami, ktoré bolo počuť všade navôkol. Krik sa mal niesť po celej ulici a v dňoch, kedy to prehnala, ju zase susedia ratovali na rôznych miestach na schodisku.

"Pravidelne si do bytu vodila štamgastov z krčmy. To som niekedy nespala celú noc. Ani policajti nepomohli, lebo sa nevedeli dostať cez pavlačové dvere. Náš barák je starý a steny boli naozaj tenké. Takže chorý sused, ktorý chodil na dialýzu a býval z jednej strany jej bytu, sa odsťahoval. V byte z druhej strany, ktorý má majiteľ na kšeft, sa zase neustále striedali nájomcovia. Bola to paráda, deň čo deň. Prosili sme, žiadali, sťažovali sa, nič nepomohlo. Byt mala vo vlastníctve," vysvetľuje situáciu, s akou sa potýkali.

"Bol to chorý človek, ktorý potreboval pomoc psychiatra, len musel chcieť, a ona to nechcela," tvrdí exposlankyňa na Facebooku. Všetko sa malo zmeniť, keď sa k nej po pár rokoch nasťahoval kuchár Jožko. Kozelová ani nevie, ako prišiel do ich baráku. Párkrát sa stretli na schodisku, vždy pozdravil, respektíve zahundral pozdrav, až si jedného dňa uvedomila, že v ich vchode vlastne býva.

Na spolužitie to malo dva mesiace pozitívny vplyv. Nemali chodiť žiadni opilci, nikto nevykrikoval a buchotali len v noci. Až do prvej hádky, ktorá bola prelomová...

"Kto pozná náš dom, vie, že v nočnom tichu počuť všetko. Najskôr sa bavili normálne, až zrazu ona začala pridávať plyn. Najskôr len krikom, padalo tam - Drž hubu, lebo ťa vyhodím, vypadni ty k…. a podobne, až zrazu na zem lietalo sklo, ťažké predmety, ako za druhej svetovej. On sa pridával postupne, vetami - Buď ticho, Prestaň hulákať, alebo Čo ti j…?" opísala hrôzu Monika. Všetko to bol len začiatok.

Keď Patrícii povedala, že na nich zavolá hliadku, ak budú hulákať, od toho dňa jej pravidelne v noci trieskali nad hlavou. Začalo aj pravidelné vykrikovanie z pavlače. "Nikdy nezabudla k nadávkam pridať moje meno. A keď som bola so psíkmi vonku, pravidelná veta bola: Kozelová, ty p…, zbehnem dolu a podrežem ti tých čoklov, ty k…. vy……!" opisuje vyhrážky, pričom sa to ešte vyhrotilo, keď nastúpila do parlamentu.

"Najskôr mi do schránky hádzala výhražné papieriky, potom mi párkrát zdemolovala schránku, dokonca sa ma dvakrát snažila napadnúť fyzicky. Prvýkrát bol pri tom aj on, ale zabrzdil ju a chytil ju zozadu a kričal na ňu nech to nechá tak," pokračuje. Najhoršie to bolo pre ňu v čase lockdownu, keď ju mala napadnúť druhýkrát a Kozelová len-len vybehla na svoje poschodie.

"Slovné útoky sa stupňovali. To už sa začala ona vyhrážať smrťou mne. Všetkými spôsobmi, každý deň iným mi vykrikovala, ako budem zomierať. A dokonca aj vtedy, keď som nebola doma, čo mi susedia aj z vedľajších barákov hneď oznamovali. Zmena nastala, keď sa na tej pavlači k vyhrážkam prvýkrát pridal aj on. Obaja boli v ráži. A ako inak, vyhrážali sa mi smrťou. To som už fakt bočila, vyhýbala sa im a dokonca sa párkrát stalo, že som zavolala susedovi z prízemia, aby išiel so mnou domov. A potom som si čiastočne nechala odhlučniť strop," približuje peklo, ktoré zažívala.

Bitky a hádky pokračovali, vždy ich mala štartovať Patrícia. Kozelová si ešte občas v schránke našla aj nábojnicu, no keď skončila v parlamente, prestalo to. Boli len hádky a rozbité sklo.

"Poslednýkrát som ju videla deň pred Vianocami a na moje obrovské počudovanie mi prvýkrát v živote zaželala veselé Vianoce. A ja jej. Z domu som odišla 30.12.2023 a ešte som sa domov nevrátila. Čo sa stalo, ako mu tak strašne mohlo prepnúť, to snáď budú vedieť kriminalisti. Takže - KAŽDÁ MINCA MÁ DVE STRANY. AJ VRAŽDA," uzatvára rozprávanie o svojej skúsenosti Kozelová.

Jozefa obvinili

Obvinený z vraždy ženy v bratislavskom byte, ide do väzby. V nedeľu o tom rozhodla sudkyňa bratislavského súdu. Médiá o tom informoval prokurátor Peter Pilár s tým, že rozhodnutie je právoplatné.

"Sudkyňa pre prípravné konanie po výsluchu obvineného, oboznámení sa s obsahom spisu, ako aj oboznámení sa s vyjadrením prokurátora, obvineného a jeho obhajcu rozhodla, že sa v plnom rozsahu stotožňuje s návrhom prokurátora na vzatie obvineného J. H. do väzby," priblížil. Rozhodla tak pre útekové a preventívne dôvody. Obvinenému hrozí trest odňatia slobody na dvadsať až dvadsaťpäť rokov.