15. aug. 2023 o 14:48
krsk, Koktejl

Strašný nález chlapčeka († 5) v Dunaji: Mama pochádza zo Slovenska! Patrilo druhé telo otcovi?

placeholder
Na mieste zasahovala polícia (ilustračné foto).
Zdroj: iStock

Rakúskom otriasol prípad malého chlapčeka.

Zahraničné krimi
15. aug. 2023 o 14:48
Strašný nález chlapčeka († 5) v Dunaji: Mama pochádza zo Slovenska! Patrilo druhé telo otcovi?

Rakúskom otriasol prípad malého chlapčeka.

Obyvatelia Viedne sú zdesení! Po tom, čo 41-ročný muž minulý týždeň nevrátil svojho päťročného syna späť po návštevných hodinách expartnerke, mal sa jej vyhrážať s pištoľou a následne ju udrieť kladivom. Žena bola zranená v oblasti ramena, tváre a hlavy. Proti mužovi z Libérie bol už predtým vydaný zákaz približovania sa, informuje web OE24.

Dieťa bolo až do soboty považované za nezvestné - potom však prišla smutná správa. Telo chlapca objavili v Dunaji vo viedenskej štvrti Floridsdorf. Po nájdení tela chlapca bol jeho otec nezvestný, polícia po mužovi pátrala všade. Nenašli ho ani na jeho domácej adrese vo Viedni, ani u jeho zamestnávateľa.

V pondelok sa ale objavilo v Dunaji ďalšie telo bez známok života. Totožnosť muža určili z odtlačkov prstov, išlo o chlapcovho otca Josepha A., ktorý bol týždeň nezvestný, uviedla pre agentúru APA hovorkyňa polície Barbara Gass. K dispozícii je aj prvý výsledok pitvy mŕtveho chlapca, pri ktorej bola stanovená smrť utopením. Známky vonkajšieho násilia nebolo možné diagnostikovať.

Matka Slovenka

Muž sa v nedeľu 6. augusta objavil bez syna Dennyho u svojej bývalej manželky, ktorá pochádza zo Slovenska, a napadol ju. Nezvestného syna oboch objavili v sobotu večer mŕtveho v Dunaji. Telo dieťaťa našli v sobotu okolo 18.00 h v okrese Floridsdorf.

Chlapcov otec zaútočil na 39-ročnú Slovenku pred jej domom, kde ju najprv ohrozoval slepou zbraňou, potom zaútočil kladivom. Odvážny sused začul volanie o pomoc a snažil sa zabrániť ďalším útokom, načo 41-ročný muž utiekol.