16. aug. 2022 o 13:00
žani, Koktejl

Zvládla to! Janečková sa ozvala z nemocnice: Silná fotka po odstránení prsníka

placeholder
Patricia bojuje s rakovinou.
Zdroj: instagram/patricia_janeckova

Jednu ťažkú etapu vystriedala ďalšia. Víťazka súťaže Talentmánia však neprestáva byť pozitívna a s rakovinou bojuje všetkými silami.

Domáce promi
16. aug. 2022 o 13:00
Zvládla to! Janečková sa ozvala z nemocnice: Silná fotka po odstránení prsníka

Jednu ťažkú etapu vystriedala ďalšia. Víťazka súťaže Talentmánia však neprestáva byť pozitívna a s rakovinou bojuje všetkými silami.

Patricii Janečkovej (24) sa vo februári obrátil život hore nohami. Od lekárov si vypočula správu, ktorá by mnohých zrazila na kolená. Talentovanej speváčke našli v prsníku zhubný nádor. „Rakovina bola, je a bude medzi nami. Aj keď som si vždy myslela, že mladosť rovná sa zdravie, nie je to tak. Výsledky biopsie ukázali zhubný nádor v prsníku,“ priznala vtedy.

Dobre rozbehnutá kariéra musela ísť bokom a Patricia zrušila všetky svoje naplánované koncerty a vystúpenia. Na dlhé mesiace sa stiahla z pódií a začala s náročnou liečbou. Chemoterapia ju pripravila o vlasy, no nie o pozitívnu energiu, ktorú posiela ľuďom v každom príspevku na sociálnych sieťach.

„Hlavné je byť stále pozitívny a užívať si život plnými dúškami!" napísala pred dovolenkou v Taliansku, kam sa vybrala s maminou začiatkom júla. Išlo o jej posledný výlet na dlhú dobu.

Patricia si plne uvedomuje vážnosť situácie, v ktorej sa ocitla. „Nikdy by mi nenapadlo, že sa v tomto veku budem stretávať s rakovinou, ale život je nevyspytateľný a má pre nás prichystaných plno prekážok, s ktorými musíme bojovať," podelila sa s fanúšikmi. Náročná liečba priniesla pozitívne výsledky, z ktorých bola speváčka úprimne nadšená.

Po ťažkej etape prišiel moment, na ktorý dlho čakala. Patricia len pred pár dňami podstúpila mastektómiu, pri ktorej jej lekári chirurgicky odstránili prsné tkanivo. Ide o spôsob liečby alebo prevenciu rakoviny prsníka.

„Je to tu. Už dnes ma čaká operácia, na ktorú som čakala viac ako pol roka. Viem, že je to správne a budem oveľa bližšie k uzdraveniu, ale napriek tomu mám prirodzený rešpekt a obavy. Všetko však určite dobre dopadne a ja sa budem môcť už onedlho vrátiť na javisko. Všetkým prajem krásny zvyšok leta,“ ozvala sa ešte pred operáciou z nemocničného lôžka.

Či prišla speváčka len o jeden alebo oba prsníky, nie je jasné. Po operácii zverejnila na Instagrame i Facebooku prvú fotku, na ktorej má cez hrudník obväz. „Zvládla som to," potešila fanúšikov, ktorí jej držia palce a veria, že sa jej rakovinu podarí poraziť.