14. júl. 2023 o 12:00
krsk, Koktejl

Dovolenkárku čakalo v Chorvátsku sklamanie: Drahá zmrzlina a... to vážne spoplatnili aj TOTO?!

placeholder
Chorvátske mesto Mali Lošinj (ilustračné foto).
Zdroj: iStock

Turistická sezóna sa rozbieha na plné obrátky.

Cestovanie
14. júl. 2023 o 12:00
Dovolenkárku čakalo v Chorvátsku sklamanie: Drahá zmrzlina a... to vážne spoplatnili aj TOTO?!

Turistická sezóna sa rozbieha na plné obrátky.

Pomerne často sa objavujú rozporuplné príklady spokojných a nespokojných hostí kvôli príliš vysokým cenám v Chorvátsku. Portálu Net.hr z toho dôvodu napísala čitateľka, ktorá trávila dovolenku v meste Mali Lošinj na ostrove Lošinj.

"Kamarátka mi chcela ukázať ich hotely na ostrove, tak sme sa vybrali na prehliadku. Chceli sme vidieť ceny a dať si drink. Keď sme si sadli na terasu v jednom z nich, dlho sme čakali, kým si nás všimnú, hoci tam bolo veľmi málo hostí," začala svoje rozprávanie žena.

Podľa slov čitateľky videli niekoľko čašníkov, ale museli ich zavolať, aby ich vôbec prišli obslúžiť, čo by nemalo byť praxou 5-hviezdičkového hotela.

"Keď sme dostali menu, opäť sme dlho čakali, kým nám prinesú nápoje. Kamarátka zaplatila za jeden malý koktejl až 17 eur. Počas toho, ako sme sedeli, hostia obsadili ďalšie dva stoly a čakali, kým ich niekto príde obslúžiť," hovorí o situácii, aká sa opakovala pred jej očami.

"Čas plynul a prvá skupina ľudí odišla skôr, ako prišiel čašník. K druhému stolu prišiel čašník a prijal objednávky, ale trvalo mu dlho, kým im priniesol nápoje, tak sa zdvihli a odišli skôr, ako prišiel späť. Ľudia už neznesú zlú obsluhu, najmä nie niekde, kde by mala byť na najvyššej úrovni," argumentuje nahnevaná žena.

Zdôrazňuje, že kvôli veľmi zlým službám tento hotel stratil hostí. A tí môžu veľmi ľahko zanechať zlé recenzie. "Pizza stojí od 11 do 17 eur, kopček zmrzliny 4,50 eura," menuje čitateľka, hoci z cenníka vyplýva, že najdrahšia pizza stojí až 22 eur.

Spoplatnený západ slnka

Po nepríjemnom zážitku v hoteli chcela ísť s kamarátkou pozorovať západ slnka na známe vyhliadkové miesto na ostrove.

"Volali sme kvôli rezervácii, ale nedalo sa im dovolať, tak sme sa rozhodli, že sa pôjdeme len tak na chvíľu pozrieť, možno si dáme drink, ale žena na mieste nás doslova vyhnala. Povedala, že ľudia si robia rezervácie tri alebo štyri dni vopred. Predstavte si to, od 19.00 h do 21.00 h ľudia sledovali západ slnka za cenu päť eur na osobu," priblížila.

Keď sa spýtali, či naozaj nemôžu ísť dovnútra, pretože okolo 20.00 h boli obsadené len tri stoly, povedala im, že nemôžu. "Pretože ak by sme sa čo i len na minútu prešli a chceli si odfotiť západ slnka, naše hlavy by rušili ľudí, ktorí si urobili rezerváciu skôr a sedia pri svojom stole," šokovala na záver čitateľka.