26. jún. 2023 o 17:00
lv, Koktejl

Bábätko sa narodilo so zamračenou tvárou: Rozkošná grimasa bola príznakom niečoho vážneho!

placeholder
Malý Tommy trpel závažným ochorením.
Zdroj: Facebook/Becca Edwards

Za rozkošnou tváričkou sa skrývala desivá diagnóza.

Zaujímavosti
26. jún. 2023 o 17:00
Bábätko sa narodilo so zamračenou tvárou: Rozkošná grimasa bola príznakom niečoho vážneho!

Za rozkošnou tváričkou sa skrývala desivá diagnóza.

Mamička vedela, že niečo nie je v poriadku, keď sa jej dieťa začalo tváriť „nevrlo“ a nekontrolovateľne zvracať. Rebecca Edwards porodila svojho syna Tommyho 15. júla minulého roka s hmotnosťou takmer štyri kilá. Keď mal len týždeň, začal extrémne veľa zvracať, uvádza Liverpool Echo.

Lekári tvrdili, že ide o reflux, ale trojnásobná mamička uviedla, že začal chudnúť a nechcel piť mlieko. Keď sa Rebecce a jej partnerovi Aaronovi zdal Tommy slabší a nemohli ho prebudiť zo spánku, previezli ho do nemocnice, píše birtský Mirror.

„Zdravotná sestra povedala, že by mohol mať zablokovaný žalúdok a potreboval by operáciu. Vtedy som sa začala obávať. Pár dní sme boli v nemocnici Countess a potom nás previezli do Alder Hey, kde sa potvrdilo, že má pylorostenózu. Na druhý deň ho operovali,“ povedala mama troch detí.

Pylorická stenóza je stav, pri ktorom sa zužuje priechod medzi žalúdkom a tenkým črevom. Rebecca povedala, že hlavným príznakom bolo nekonotrolovateľné zvracanie, ale aj Tommyho „nevrlá tvárička“.

„Príznakom je mrzutá tvár a tú mal, veľa sa mračil. Tiež nekontrolovateľne zvracal a chudol. Je to moje tretie dieťa, ale prvé s Aaronom. Najčastejšie sa to stáva u prvorodených chlapcov z otcovej strany. Povedali nám, že sme to zachytili skoro. Deti vraj diagnózou trpia aj šesť mesiacov, čo je desivé, najmä, keď toľko schudol. Išiel pod svoju pôrodnú hmotnosť. Keď som ho držala cítila som jeho chrbticu,“ povedala Rebecca.

Vďaka podpore personálu nemocnice teraz rodina spustila stránku na sociálnych sieťach s názvom „Tommy ďakuje Alder Hey“. Dúfajú, že budúci mesiac prejdú Snowdon, čím získajú finančné prostriedky pre nemocnicu a dôležité informácie o tomto prehliadanom ochorení.

„Podporovali nás po celý čas a pomohli nám dostať ho späť na mlieko. Hneď ako bol schopný trikrát po sebe udržať v sebe mlieko, pustili nás domov. Boli sme tam takmer týždeň s novorodencom a bolo to desivé, nikdy predtým som o tom nepočula a dokonca som si myslela, že je to reflux. Ľudia hovorili, že ich dieťa bolo oveľa staršie, keď si to uvedomili. Alder Hey nás v temnom období rozveselil, chodili k nám, sedeli s nami a trávili s nami čas. Teraz, keď bude mať Tommy budúci mesiac jeden rok, opäť priberá a darí sa mu dobre,“ pokračovala.