12. dec. 2023 o 13:30
Tlačová správa, Vivien

Tri tipy na darčeky pre hudobných nadšencov

placeholder
Doprajte blízkym hudobné Vianoce
Zdroj: Unsplash

Blížia sa vianočné sviatky, čas radosti, rodinnej pohody, darčekov a prekvapení. Ak hľadáte niečo špeciálne pre milovníka či milovníčku hudby, skúste darovať darček, ktorý zanechá nezmazateľné spomienky. Hudobné zážitky patria medzi tie najkrajšie darčeky, na ktoré sa nezabúda.

Lifestyle
12. dec. 2023 o 13:30
Tri tipy na darčeky pre hudobných nadšencov

Blížia sa vianočné sviatky, čas radosti, rodinnej pohody, darčekov a prekvapení. Ak hľadáte niečo špeciálne pre milovníka či milovníčku hudby, skúste darovať darček, ktorý zanechá nezmazateľné spomienky. Hudobné zážitky patria medzi tie najkrajšie darčeky, na ktoré sa nezabúda.

1. Koncertné zážitky: Hudobná mágia naživo

Darujte vstupenky na koncert obľúbeného interpreta či skupiny. Žiadna iná hudobná skúsenosť neprekoná kvalitný živý koncert! Či už ide o rockový koncert, hudobný festival alebo podujatie klasickej hudby, lístky na živé vystúpenia sú vždy skvelým darčekom. Tieto Vianoce nemusíte dlho pátrať, ani hľadať, aké veľké mená vystúpia nablízku. Rok 2024 je totiž v znamení legendárnych hudobných mien, ktoré odohrajú svoj koncert priamo na Slovensku. Charizmatický Sting a jeho rocková kapela, oscarový Jared Leto so svojou atmosferickou hudbou Thirty Seconds to Mars, mimoriadne obľúbený kráľ valčíkov André Rieu a jeho Orchester Johanna Straussa, no a žijúca legenda Rod Stewart so svojou show v štýle Las Vegas. Všetky tieto koncerty sú zážitkom, na ktorý sa nikdy nezabúda a milovníci hudby si nemôžu želať krajší darček, ktorý si pod vianočným stromčekom rozbalia.

2. Lekcie hry na hudobnom nástroji

A čo tak hodiny hudby? Zdá sa vám to trochu pritiahnuté za vlasy? Nemyslíme. Možno viete o tajnej túžbe svojho blízkeho naučiť sa hrať na gitaru alebo bicie. Začať nie je nikdy neskoro. Naopak, práve v dospelom veku sa človek dokáže tešiť z lekcií hry na obľúbený hudobný nástroj viac a proces učenia si naozaj užiť. Určite vo vašom meste pôsobí niekoľko súkromných lektorov, ktorí vyučujú hru na klavír, gitaru či bicie práve dospelých „študentov“. A vami obdarovaná osoba môže konečne začať rozvíjať svoj skrytý talent.

3. Vinylové poklady, špeciálne vydania a reedície albumov

Pokiaľ je vaša blíza osoba skutočným hudobným fajnšmekrom, s najväčšou pravdepodobnosťou ocení pod stromčekom kvalitný LP prehrávač. Ak už jeden vlastní, potom je to jasné – darujte album obľúbeného interpreta na vinylovej platni! Môže ísť o LP verziu najnovšieho albumu alebo skúste pohľadať na internete zberateľské kúsky či špeciálne vydania. Autentický zvuk vynilových platní miluje čoraz viac ľudí. Vinyly aktuálne zažívajú renesanciu a ich predaj po niekoľkých desaťročiach opäť predbehol predaj CD nosičov.

Hudobný rok 2024

Rok 2024 prinesie na Slovensko neuveriteľnú paletu koncertných zážitkov, ktoré rozhodne stojí za to vidieť. Ide o vystúpenia svetového formátu.

10. mája sa vráti do Bratislavy uhrančivý Jared Leto a jeho skupina Thirty Seconds to Mars. Je to jeden z tých koncertov, kedy sa viete na vlastné oči presvedčiť, že hudba má presah a dokáže vás úplne pohltiť. Koncerty tejto kapely sú ohromujúce a plné úprimného kontaktu s fanúšikmi. Naopak, prvýkrát navštívi Bratislavu 22. mája 2024 sir Rod Stewart. Jeho hity sú nesmrteľné a formovali niekoľko generácií. Rod svojim energickým koncertom zahreje srdcia svojich fanúšikov a poskytne im zážitok, na ktorý v živote nezabudnú.

Elegantný a veľmi precítený koncert príde v prvý júnový deň do Bratislavy odohrať Sting – ikona rockovej a popovej scény. Jeho hudobné majstrovstvo láka fanúšikov rôznych vekových kategórií. Sting sa opakovane vracia na Slovensko za svojimi fanúšikmi a tí z jeho vystúpení odchádzajú znova a znova nadšení. Lístok na jeho koncert je určite dokonalým darčekom nielen pod vianočný stromček.

Ikonou staršej generácie sa celkom zaslúžene stal André Rieu. Ten ani v roku 2024 nevynechá Bratislavu, aby mohol opäť roztancovať slovenské obecenstvo tými najkrajšími valčíkmi, opernými áriami a najznámejšími hitmi klasickej hudby za sprievodu svojho neuveriteľného Orchestra Johanna Straussa a speváckych sólistov. Na budúcoročnom vystúpení Andrého Rieu bude jeho hosťom mladá, talentovaná Emma Kok, ktorej spev a príbeh vháňa slzy dojatia do očí.