26. mar. 2023 o 11:00
žani, Koktejl

Dalibor Janda prehovoril o smrti syna († 21): Desivé slová pred skokom z mosta!

placeholder
Dalibor Janda musel prekonať smrť syna.
Zdroj: Profimedia

Československý zlatý slávik sa musel vyrovnať s obrovskou tragédiou. Smrťou vlastného dieťaťa.

Celebrity
26. mar. 2023 o 11:00
Dalibor Janda prehovoril o smrti syna († 21): Desivé slová pred skokom z mosta!

Československý zlatý slávik sa musel vyrovnať s obrovskou tragédiou. Smrťou vlastného dieťaťa.

Dalibor Janda oslávil 70.narodeniny. Pri spätnom pohľade na svoju kariéru, má byť na čo hrdý. Na svojom konte má množstvo úspešných hitov, albumov a veľkú popularitu. Tá vyvrcholila, keď trikrát po sebe, za roky 1986, 1987 a 1988 vyhral anketu Zlatý slávik v kategórii spevákov. V otcových stopách kráča aj dcéra Jiřina Anna (34), ktorá sa venuje hudobnej aj autorskej dráhe, vydala už tri albumy, ten tretí V muzeu lásky vyšiel v októbri 2015.

Rodinu však v roku 2003 ochromil neopísateľný smútok. Spevákov syn Dalibor († 21) spáchal samovraždu skokom z Nuselského mosta v Prahe. O smrti syna sa mu hovorilo ťažko aj po rokoch. "Odpoveď by mohla byť, že som sa mu málo venoval. Manželka sa mu, ale venovala maximálne. Aj to mohlo byť zlé. Pátral som potom, prečo to urobil, pýtal sa jeho kamarátov. Nič sme sa nedozvedeli," porozprával v programe 13. komnata.

Mladíkov život sa snažili zachrániť policajti, no už nebolo cesty späť. "Polícia mu chcela pomôcť, aby to neurobil. V tej chvíli vyriekol slová, že ak si myslia, že otec nemá na jeho pohreb, tak sú na omyle a skočil... Nechápem to," zveril sa Janda, ktorý sa strašnú správu dozvedel po ceste z koncertu. "Bol som práve na benzínke, kupoval som drevo do krbu. Keď mi to zavolala žena, nemohol som dôjsť k autu, bol som ako obarený…"dodal.

Najhoršie podľa neho je, že smrť je definitívna bodka, s ktorou už nič nenarobíte. "Rana zo dňa na deň. Potom sa ešte dozviete, že vám to v brandži, niektorí ľudia priali,“ povzdychol si Dalibor. Dodnes si nie je istý, či sa so smrťou syna dokázal vyrovnať. "Je to už dávno. Na všetko v živote si musíte zvyknúť, čo vám zostáva,“ vyjadril sa pre CNN Prima News.

V čase, keď sa Dalibor rozhodol ukončiť život, už s rodičmi nežil. Osamostatnil sa a pracoval ako čašník. "On bol odmalička veľmi manuálne zručný, bol šikovný na šport. Nechcel si nechať v ničom poradiť, všetko si robil po svojom. Vyučil sa v odbore čašník – kuchár, to ho bavilo," opísal syna Janda.