23. dec. 2023 o 12:30
jž, Koktejl

Eva Máziková o natáčaní filmu Pacho, hybský zbojník: TOTO ma veľmi mrzelo!

placeholder
Eva Máziková prehovorila o spomienkach na natáčanie filmu Pacho, hybský zbojník.
Zdroj: Reprofoto/Pacho hybsky zbojnik, Instagram/evamazikovaofficial

Speváčka Evá Máziková nám otvorene porozprávala o tradíciách v rodine ale aj o spomienkach na víťazstvo v Bratislavskej lýre.

Domáce promi
23. dec. 2023 o 12:30
Eva Máziková o natáčaní filmu Pacho, hybský zbojník: TOTO ma veľmi mrzelo!

Speváčka Evá Máziková nám otvorene porozprávala o tradíciách v rodine ale aj o spomienkach na víťazstvo v Bratislavskej lýre.

Eva Máziková (74), prezývaná hurikán, je vždy plná energie. Srdcovkami sú jej manžel, syn, vnučka a koncerty. Po maturite študovala právo, no po dvoch rokoch prešla na spevácku kariéru. V jednom z jej prvých filmov, v ktorom si zahrala je legendárny Pacho, hybský zbojník. Ubehlo už vyše 50 rokov od doby, kedy speváčka vyhrala česko-slovenský festival Bratislavská lýra. Máziková sa stala hviezdou, Lýra jej otvorila dvere do sveta šoubiznisu.

Po presťahovaní do Nemecka za manželom Petrom mala vlastný kozmetický salón. Publikovala aj knihu s názvom Ako si udržať mladosť, v ktorej poskytuje rady v rôznych oblastiach. Je matkou syna Benjamína, s hudobným talentom, a miluje vnučku Lilly Alesandru. Od jej narodenia viedla denník, ktorý jej daruje po dosiahnutí 18 rokov, aby Lilly pochopila svet pred jej narodením.

V rozhovore na portáli Pokec.sk v relácii Na Pokec sme sa jej pýtali na jej spevácke začiatky, ale taktiež nám prezradila ako si udržiava stále toľko energie. Vybrali sme tiež niekoľko užívateľských otázok.

Užívateľa zaujímalo, kde bude Eva tráviť Vianoce a s kým. „Teraz som tu na Slovensku s rodinou a priateľmi, ale Štedrý večer budem doma s manželom. Veď budú darčeky. Prvé o 11:00, veď som Eva a potom o 18:30 pod stromčekom. Manžel sľúbil, že dostanem to, čo som chcela. Len neviem, na čo myslel, lebo som toho chcela viac,“ ozrejmila speváčka.

Eva však dokáže o sebe aj zavtipkovať. Užívateľ sa jej spýtal aké to je, byť prvým človekom, ktorý v jaskyni urobil maľbu. „Bolo to hovädsky ťažké. Veď si spomeň, keď si zháňal farby a žiadne neboli. Už vtedy som ti hovorila, že uvidíš, ako na teba budú ľudia spomínať, keď niečo na tú stenu namaľuješ,“ zavtipkovala speváčka. Asi všetkých nás zaujíma, kde berie Eva toľko energie. „Každé ráno dva prsty do zásuvky,“ prezradila Máziková. Prečítajte si celý rozhovor.

Hovorí sa, že máš nekonečné množstvo energie. Aký je tvoj tajný recept?

Šport mám rada, ale s mierou. Cvičím jógu, veľa chodím a vo voľnom čase sa venujem vnučke Lilly.

V Pachovi, hybskom zbojníkovi, si sa objavila ešte v roku 1975. Aká je tvoja najobľúbenejšia spomienka z natáčania?

Je ich veľa. Mala som malé prsia a tak mi ich museli vypchávať. Ale bola to pre mňa veľká skúsenosť, lebo som hrala popri veľkých legendách. A keď som mala dať facku pánu Rajniakovi, tak to ma veľmi mrzelo. Najprv to nevyšlo, tak sme to opakovali. Ale potom dostal takú, že hneď povedal, že až tak silno to nemyslel. Ale už tam bola... :)

Láska s tvojím manželom nebola na prvý pohľad ale vlastne si ťa kúpil. Aké boli vaše začiatky?

Bola to láska na prvý pohlaď, ale musel si ma aj kúpiť, keďže vtedy boli také zákony. Stala som okolo 40 tisíc mariek, ktoré musel zaplatiť Slovenskej republike. Vraj to bolo za štúdium atď. P.S. Ale vieš, "každá krava niečo stojí"... :) Nie, že toto niekde zverejníš, ty pokec!

Po presťahovaní do Nemecka si viedla vlastný kozmetický salón. Mala si aj nejakých prestížnych zákazníkov?

Bolo ich veľa. Jeden z najznámejších bol Patrick Swayze.

Máš jedného syna, ktorý zdedil hudobný talent po tebe. Nepremýšľala si niekedy nad duetom?

Mali sme spolu aj duet. On hral v jednej jazzovej kapele.

Píšeš denník pre vnučku Lilly, ktorý jej chceš dať až po jej 18. narodeninách. Čo by sme v ňom zaujímavé mohli nájsť?

Všetko, čo súvisí so svetom. Aby vedela, ako sme žili. Od telefónnych búdok až po život za železnou oponou.

Bola by si niekedy ochotná verejne zdieľať niektoré záznamy z tohto denníka?

Ale samozrejme, veď to nie je nič tajné.

Vydala si knihu o udržiavaní mladosti. Máš nejaký tajný kozmetický trik, ktorý by si odporučila aj nám smrteľníkom?

O! Tak toho je viac. V prvom rade sa už ráno treba zobudiť s dobrou náladou. Nenadávať na to, že mam toho veľa, ale tešiť sa z toho. Ja napríklad cvičím jógu, snažím sa piť veľa vody a po 6. večer už nejem. Pokiaľ ide o pleť, treba jej dať tiež papkať to čo má rada. Vitamíniky nikdy nezaškodia.

Aké sú tvoje najlepšie spomienky na česko-slovenský festival Bratislavská lýra?

Úžasná atmosféra. Pamätám si, že keď som vyhrala, vôbec som to nečakala. Na pódiu sa odovzdávali ceny a ja som sa už prezliekala v šatni, keď za mnou dobehol inšpicient, že Eva, obliekaj sa. Vyhrala si. Ja som zostala v šoku a išla som si po karafiát na pódium...

Pracovala si ako kozmetička a vlastníčka salónu. Spomínaš si na nejaké kurióznu situáciu, ktorú si zažila v tomto prostredí?

Joooj zlatko, toho bolo viac. Ale napríklad raz prišiel do salónu jeden africky kráľ, ktorý si vybral mňa na procedúru. Tá obsahovala aj masáž tváre a hlavy. Mal vtedy "veľké háro". Požiadala som ho, aby sa uvoľnil a ľahol si. A keď som mu začínala masírovať hlavu, zistila som, že jeho vlasy sa pomaly zošmykujú z hlavy. Mal totiž "pepinu".

Máte v rodine nejakú tradíciu, ktorú by si chcela odovzdať ďalším generáciám?

Všetky slovenské tradície mám rada. Teraz tie vianočné napríklad. Naučila som aj svoju rodinu v Nemecku ich dodržiavať, hoci sme ich trochu premiešali s tamojšími.

Počas svojej kariéry si spievala v rôznych krajinách. Ktorá kultúra ťa najviac ovplyvnila a prečo?

V podstate žiadna. Vždy zostanem Slovenka, hoci žijem inde. Všade je však niečo zaujímavé a pekné, čo sa dá zažiť a vyskúšať. Rada som však v Taliansku, kde mi to vyhovuje najviac.

Na chatovacom portáli Pokec.sk v miestnosti "Na pokec" môžete od januára každý štvrtok od 17:00 do 18:00 sledovať rozhovory so známymi osobnosťami Slovenska a zároveň máte jedinečnú príležitosť spýtať sa svoje vlastné otázky.