29. jún. 2023 o 08:37
ČTK, Koktejl

Koniec špekuláciám: Zúčastní sa Jiří Bartoška festivalu v Karlových Varoch?

placeholder
Prezident Medzinárodného filmového festivalu Karlove Vary Jiří Bartoška.
Zdroj: Profimedia

Tvár festivalu nedávno skončila v nemocnici.

Domáce promi
29. jún. 2023 o 08:37
Koniec špekuláciám: Zúčastní sa Jiří Bartoška festivalu v Karlových Varoch?

Tvár festivalu nedávno skončila v nemocnici.

Prezident Medzinárodného filmového festivalu Karlove Vary Jiří Bartoška (76) sa zúčastní aj na tohtoročnom ročníku. Doteraz bol v starostlivosti lekárov v nemocnici po prekonanej viróze. Bartoška je od vzkriesenia festivalu v 90. rokoch ústrednou tvárou podujatia. Pred niekoľkými rokmi odovzdal funkciu riaditeľa festivalu Kryštofovi Muchovi a stal sa prezidentom.

"Čoho sa bude prezident Bartoška zúčastňovať, sa dohodneme až po jeho príchode," spresnil výkonný riaditeľ festivalu Kryštof Mucha. Bartoška tradične festival otvára a odovzdáva aj hlavné ceny. Slávnostné otvorenie sa uskutoční v piatok popoludní.

Bartoška sa nezúčastnil ani na predchádzajúcich tlačových konferenciách festivalu. Podľa hovorkyne festivalu Uljany Donátovej absolvoval po viróze rehabilitačný pobyt vo Fakultnej nemocnici Motol v Prahe, na 3. chirurgickej klinike 1. lekárskej fakulty Univerzity Karlovej u doktora Roberta Lischkeho.

Medzinárodný filmový festival Karlove Vary sa začína v piatok slávnostným večerom. Pre verejnosť je potom pripravený nadštandardný začiatok, na ktorom vystúpi skupina Morcheeba. Na záver pri hoteli Thermal zahrá so svojou skupinou Indoor Garden Party austrálsky herec a hudobník Russel Crowe, ktorý je jedným z hlavných hostí tohtoročného festivalu.