01. aug. 2022 o 18:30
vmr, Koktejl

Mladí dovolenkári uviazli v kolóne v Taliansku: Desivá chyba, ktorá ich mohla stáť život!

placeholder
Mladíci si krátili čas v kolóne. (ilustračné foto)
Zdroj: Tip/Veronika

Chyba, ktorá sa mohla skončiť oveľa tragickejšie.

Zahraničie
01. aug. 2022 o 18:30
Mladí dovolenkári uviazli v kolóne v Taliansku: Desivá chyba, ktorá ich mohla stáť život!

Chyba, ktorá sa mohla skončiť oveľa tragickejšie.

Nielen Chorvátsko, ale aj talianske cesty sa počas dovolenkovej sezóny plnia dovolenkármi. Nápor turistov spôsobuje niekoľkokilometrové kolóny, ktoré ešte zhoršujú jednotlivé dopravné nehody.

Toto bol aj prípad štyroch mladíkov zo Švajčiarska, ktorí sa vracali domov z dovolenky v Taliansku. Práve v severnej časti Talianska sa v piatok poobede na diaľnici A1 na hranici medzi provinciami Modena a Reggio Emilia vytvorila dlhá kolóna pre haváriu nákladného auta. Chladiarenské vozidlo, ktoré prevážalo lieky, začalo počas jazdy horieť, informuje švajčiarsky spravodajský portál blick.ch.

Štyria Švajčiari, ktorí uviazli v tejto dopravnej zápche, dostali vskutku bizarný nápad, ktorý ich mohol stáť život. Mladíci totiž vystúpili z auta a v odstavnom pruhu si krátili čas hraním futbalu. V tej chvíli však jeden ich krajan urobil taktiež poriadne riskantný manéver.

Vodič, tiež zo Švajčiarska, sa rozhodol obehnúť kolónu, cez ten istý odstavný pruh, a narazil tak v plnej rýchlosti do jedného z mladíkov, ktorí sa hrali s loptou. Muža po náraze odhodilo na prednú stranu ďalšieho auta čakajúceho v kolóne. Privolaní záchranári mladíka previezli do nemocnice. Akoby zázrakom utrpel len ľahké zranenia.

Štyria Švajčiari dostali pokutu, pretože opustili auto a nemali na sebe ochranné vesty. Vodič auta dostal pokutu 400 eur, zadržali mu vodičský preukaz a rovnako čelí obvineniu z ublíženia na zdraví.