Cestovanie
photo Foto
video Video
21. apr. 2024 o 12:00
krsk, Koktejl

Maria s partnerom išli na burger a hranolky, oblial ich studený pot: V tejto dedine sa skoro nedoplatili!

placeholder
Turistov dorazila suma za hamburgery s hranolkami a pitím (ilustračné foto).
Zdroj: iStock

Keď partnerom prišiel účet, ostali v nemom údive.

Cestovanie
21. apr. 2024 o 12:00
Maria s partnerom išli na burger a hranolky, oblial ich studený pot: V tejto dedine sa skoro nedoplatili!

Keď partnerom prišiel účet, ostali v nemom údive.

Taký šok nečakali! Veľký výlet dvojice z Austrálie mal nečakaný záver. Maria a Anthony, ktorí cestovali po Európe štyri mesiace, si jedného dňa vyhliadli švajčiarsku dedinku Grindelwald. To ešte netušili, že bude drahšia ako grécky ostrov Santorini, píše web News.com.au.

Keď sa cestovatelia v hoteli zastavili na dva hamburgery, hranolky a jeden nealkoholický nápoj Sprite, ostali šokovaní z ceny. Museli za to totiž zaplatiť 91 eur! "Mysleli sme si, že sa pomýlili," povedala Maria pre zahraničný portál.

Švajčiarsko je jednou z najdrahších krajín na svete, ale medzi cestovateľmi je obľúbené pre svoje prírodné krásy. "Vo Švajčiarsku sme nenakupovali, takže o tom nemôžem hovoriť, ale všetky potraviny boli predražené," povedala. Maria vysvetlila, že šialené ceny sa netýkali len ich hotela. "Zistili sme, že pouličné jedlo je za podobnú cenu, pokiaľ ste si ho nekupovali v potravinách - čo robilo veľa ľudí," povedala.

Turisti, ktorí vytvorili sériu cestovateľských príručiek, uviedli, že napriek drahému jedlu si Švajčiarsko zaslúži miesto na cestovateľských zoznamoch. "Je to jedna z najkrajších krajín, aké sme kedy navštívili. Žiadna fotografia ani video nikdy nevyjadrí Švajčiarsko spravodlivo. S partnerom sa už nevieme dočkať, kedy sa tam vrátime. Len si nezabudnite šetriť, šetriť, šetriť," odkázala mladá žena. O cenách natočila aj video, ktoré nájdete vyššie.