09. apr. 2024 o 05:30
krsk, Koktejl

Populárne letovisko sa pustilo do vojny s turistami: Vráťte sa domov!

placeholder
Najväčší ostrov Kanárskych ostrovov - Tenerife (ilustračné foto).
Zdroj: iStock

Obľúbené letovisko má už teraz plné zuby turistov.

Cestovanie
09. apr. 2024 o 05:30
Populárne letovisko sa pustilo do vojny s turistami: Vráťte sa domov!

Obľúbené letovisko má už teraz plné zuby turistov.

Jeden z Kanárskych ostrovov začal vojnu proti britským turistom, ktorí mali počas veľkonočných sviatkov poriadne vytrápiť obyvateľov. Turistov obviňujú z toho, že bujarým životom a večierkami ničia ich raj, píše denník The Sun. Odkazujú im, aby sa vrátili domov.

Obyvatelia Tenerife majú plné zuby britských turistov, ktorí podľa ich slov prichádzajú len kvôli lacnému pivu, hamburgerom a opaľovaniu sa. Požadujú zavedenie turistickej dane, zníženie počtu letov na ostrov a obmedzenie nákupu domov cudzincami. Tvrdia, že dovolenkové prenájmy zvyšujú životné náklady a že majú dosť hluku, dopravy a odpadkov, ktoré sprevádzajú dovolenkárov, ktorí každoročne prichádzajú.

Pred turisticky vyhľadávanými miestami sa objavili trpké nápisy "váš raj, naša bieda" a "turisti, choďte domov". Boli však len varovaním pred tým, čo príde, keď obyvatelia podajú podnet a petíciu na úrady ostrova, aby prijali nové opatrenia na obmedzenie cestovného ruchu. Minulý rok obyvatelia Kanárskych ostrovov zorganizovali protest proti príchodu väčšieho počtu dovolenkárov.