Zaujímavosti
photo Foto
video Video
05. jún. 2023 o 18:00
lv, Koktejl

Žene narástlo husté ochlpenie, varovali ju, že nebude mať deti: Teraz hrdo ukázala svoj porast!

placeholder
Gennevieve sa otvorila verejnosti o svojom stave a svoju bradu hrdo ukazuje.
Zdroj: Facebook/Gennevieve Vaillancourt

Gennevieve sa svetu otvorila a prehovorila o svojom zdravotnom stave, ktorý je dôvodom jej hustej brady.

Zaujímavosti
05. jún. 2023 o 18:00
Žene narástlo husté ochlpenie, varovali ju, že nebude mať deti: Teraz hrdo ukázala svoj porast!

Gennevieve sa svetu otvorila a prehovorila o svojom zdravotnom stave, ktorý je dôvodom jej hustej brady.

Mamička, hrdá nositeľka pestovanej brady, sa vzoprela lekárom po tom, čo tvrdili, že nikdy nepočne dieťa. Dokázala im, že sa mýlili a porodila svojho biologického syna. Gennevieve Vaillancourt vedela už v čase raného dospievania, že s jej zdravotným stavom niečo nie je v poriadku, pretože ešte vo veku 18 rokov stále nemala menštruačný cyklus, píše DailyStar.

Jej ochlpenie na tvári sa začalo prejavovať hustými bokombradami a fúzikmi už vo veku 14 rokov. Napriek tomu, že sa spočiatku za svoje ochlpenie hanbila, teraz 39-ročná žena si začala bradu pestovať a rada sa ňou pýši i na verejnosti.

Keď sa trénerka a rečníčka za posilnenie postavenia žien v spoločnosti dozvedela, že má syndróm polycystických vaječníkov (PCOS), rozhodla sa tento fakt prijať.

So svojím 49-ročným priateľom Martym Robitaillom sa zoznámila v roku 2007 na rande naslepo, ktoré jej dohodol spoločný priateľ. V roku 2010 sa vzali, v súčasnosti žijú však ako priatelia a spoločne vychovávajú svoje deti. Gennevieve teraz nosí fúzy a vychováva dve deti, 18-ročnú Emmu, ktorej je nevlastnou mamou, a 4-ročného Duncana.

„Najbolestivejšia vec, ktorú mi povedali lekári o mojom PCOS bolo, že pravdepodobne nebudem schopná počať dieťa. Zlomilo mi to srdce a prenasledovalo ma to väčšinu môjho dospelého života, pretože som vždy chcela byť mamou. Každá vynechaná menštruácia, neúspešný pokus alebo potrat v priebehu rokov tento strach ešte umocnili. Nakoniec som ale mala svojho syna,“ dodala.

„Nie som si istá, či sa dá PCOS niekedy naozaj prekonať, keď ho raz máte, tak ho máte. Ale naučila som sa ho dobre zvládať a prekonala som problémy s plodnosťou súvisiace s PCOS. Chĺpky boli pre mňa prvým príznakom a absencia menštruačného cyklu až do mojich 18 rokov. Potom som mala prirodzene možno jeden alebo dva cykly ročne, pričom niektoré roky som nemala vôbec žiadny,“ povedala Kanaďanka.

V tínedžerskom veku to mala Gennevieve ťažké, pretože sa snažila zapadnúť medzi ostatné dievčatá a mladé ženy. Hoci najprv bojovala so svojimi príznakmi, naučila sa zvládať svoje ochorenie a dokonca prijala svoj hirzutizmus (nadmerné ochlpenie u žien).

„Mojím cieľom bolo spočiatku pracovať na svojom myslení, aby som k sebe bola milšia. Netušila som, že nakoniec budem milovať všetky časti svojho tela, aj s ich nedostatkami. Bola som naučená skrývať sa, ale teraz som prijala svoje skutočné ja, povedala.

Gennevieve sa zakrátko začala zastávať iných a v rámci toho sa delila o svoju vlastnú cestu na internete, vďaka čomu sa stretla s veľmi pozitívnymi ohlasmi. Bola ohromená podporou, a cez zraňujúce komentáre sa naučila jednoducho sa preniesť.

Teraz pracuje ako hovorkyňa pre ženy a jej súčasťou je aj organizovanie virtuálnych podujatí, ktoré sú bezpečným priestorom pre ženy na prekonanie izolácie, budovanie si sebadôvery z pohodlia svojho domova.