22. jún. 2023 o 16:00
TASR, mob, Koktejl

Kovačič Hanzelová v šoku z Borisa Kollára: Slovami neviem vyjadriť, čo sme práve videli!

placeholder
Zuzana Kovačič Hanzelová a Boris Kollár.
Zdroj: instagram/zuzanahanzelova a TASR

Tlačovka, aká v parlamente nemala obdobu.

Slovensko
22. jún. 2023 o 16:00
Kovačič Hanzelová v šoku z Borisa Kollára: Slovami neviem vyjadriť, čo sme práve videli!

Tlačovka, aká v parlamente nemala obdobu.

Predseda Národnej rady (NR) SR a hnutia Sme rodina Boris Kollár odmieta medializované vyjadrenia jeho expartnerky a matky dvoch synov Barbory Richterovej. Vidí za tým politicky motivovanú snahu o očiernenie jeho i jeho hnutia v rámci predvolebnej kampane. Kollár tvrdí, že ak by jeho expartnerke išlo o vyššie výživné, požiadala by o to na súde. Odmieta, že by nemal záujem sa so svojimi synmi stretávať.

„Barbora dostáva na dve deti 3000 eur, dostala dom s bazénom, nemusí platiť hypotéku, platím Arturovi drahú školu. Budem platiť toľko, koľko určí súd. Ja by som sa so svojimi deťmi stretával, ale nie pod jej dozorom alebo dozorom kurately,“ vyhlásil šéf Sme rodina s tým, že bude žiadať striedavú starostlivosť.

Dodal tiež, že Richterová poslala list aj poslancom NR SR o tom, že ju sledujú rôzne autá a môže to by Slovenská informačná služba (SIS). Kollár poznamenal, že sa tým pokojne môže zaoberať aj kontrolný parlamentný výbor. Odmieta, že by ju dal sledovať tajnou službou.

NA POMOC PRIŠLA VITTEKOVÁ

Na tlačovej konferencii sa objavila aj Patrícia Vitteková, ktorá bola spolu s bývalým manželom Róbertom Vittekom, svedkom incidentu vo vile na Miami, kde boli obaja pozvaní ako jeho hostia. Richterová v trestnom oznámení opisuje, že ju Kollár pred 11 rokmi zbil do bezvedomia.

Kollár na tlačovej konferencii priznal, že jej dal pár faciek, ale okamžite s Patríciou vysvetlili, čo ho k tomu viedlo. „Barbora začala hystericky kričať na Borisa, mala asi 20 rokov, Arturko bol vtedy malý. Hodila ho asi z piatich metrov, keby tam nebola taburetka a Boris ho nezachytil, dnes by bol mŕtvy. Áno, dal jej vtedy pár faciek, ale tie by som jej dala aj ja. Veď ho použila ako zbraň,“ vyhlásila Vitteková a ešte predtým dodala, že našli asi ročného Artura so žiletkou v ruke, zakiaľ Richterová spala.

VŠETCI V ŠOKU

Koniec tlačovej konferencie bol maximálne emotívny. Keď sa jeden z prítomných novinárov pýtal viac na incident z Miami začal na neho kričať a so slzami v očiach odišiel. „Viete, čo to je? Keď vám hodí vlastné decko? Čo tu skúšate na mňa?“

Po tomto všetko ostali v šoku aj novinári, ktorí sa tlačovky zúčastnili. „Za 10 rokov spravodajstva z parlamentu som videl všetko. Ale speváčku známu zo Smotánky objasňujúcu okolnosti toho, ako a prečo predseda Národnej rady prefackal pred rokmi na Floride jednu z matiek svojich dvanástich detí, to je naozaj novinka,“ napísal na Twittri Dušan Mikušovič z Denníka N.

„Dušan to opísal aj za mňa. Slovami neviem vyjadriť, čo sme práve videli na tlačovke Borisa Kollára,“ doplnila kolegu Zuzana Kovačič Hanzelová.