22. sep. 2022 o 05:00
mob, TASR, Koktejl

Putinov priateľ priznal, kam udrú jadrové zbrane: Tieto krajiny premeníme na marťanskú púšť!

placeholder
Ruský prezident Vladimir Putin.
Zdroj: TASR

Kde chcú udrieť?

Zahraničná politika
22. sep. 2022 o 05:00
Putinov priateľ priznal, kam udrú jadrové zbrane: Tieto krajiny premeníme na marťanskú púšť!

Kde chcú udrieť?

Rusi premenia tieto krajiny na marťanskú púšť, povedal v štátnej televízii Andrej Gurulov, poslanec Štátnej dumy a priateľ prezidenta Vladimira Putina. V rámci propagandistického programu 60 minút sa vyhrážal útokom na nemecký Berlín a Veľkú Britániu taktickými jadrovými zbraňami. Verí tiež, že NATO nebude môcť aktivovať článok 5, píše web Polsat News.

Gurulov hovoril na kanáli Rossija 1 o odhodlaní Moskvy vo vojne s Ukrajinou. Oznámil okrem iného, ​​že čaká na víťazstvo a vyhlásil, že Ruská federácia vyhrá nech to stojí čokoľvek. „Bola tu aj otázka použitia jadrových zbraní Kremľom. Áno, môžeme ich použiť, ale nie na Ukrajine, pretože tam budeme stále žiť,“ povedal poslanec.

Ruský prezident Vladimir Putin v stredu ráno v televíznom prejave k národu vyhlásil, že Moskva odpovie všetkými prostriedkami, ktoré má k dispozícii, ak bude územná celistvosť Ruska ohrozená. Informovala o tom tlačová agentúra AP. Putin v prejave zároveň obvinil Západ, že sa snaží zničiť Rusko.

„Keď bude územná celistvosť našej krajiny ohrozená, určite použijeme všetky prostriedky, ktoré máme k dispozícii, aby sme ochránili Rusko a našich ľudí. Toto nie je bluf,“ varoval podľa agentúry AFP Putin. Dodal, že cieľom Západu je oslabiť, rozdeliť a nakoniec zničiť našu krajinu.

Prezident v príhovore takisto oznámil čiastočnú mobilizáciu v Rusku, ktoré už takmer sedem mesiacov vedie útočnú vojnu na Ukrajine, ale na bojiskách teraz zaznamenáva straty. Čiastočná mobilizácia sa má podľa Putina začať už v priebehu stredy.