01. júl. 2023 o 12:00
mob, TASR, Koktejl

Otrasné útoky na Čaputovej expartnera Konečného: Zažil som všetko!

placeholder
Prezidentka SR Zuzana Čaputová a jej expartner Peter Konečný.
Zdroj: TASR

Najhoršie to bolo bezprostredne po ich rozchode.

Domáce promi
01. júl. 2023 o 12:00
Otrasné útoky na Čaputovej expartnera Konečného: Zažil som všetko!

Najhoršie to bolo bezprostredne po ich rozchode.

Prezidentka Zuzana Čaputová (50) nedávno oznámila, že nebude opätovne kandidovať na post hlavy štátu. „Neberte, prosím, moje rozhodnutie nekandidovať ako dôkaz toho, že so slušnosťou sa nedá uspieť. Dajú sa s ňou vyhrať voľby, vykonávať mandát a ostať pritom najdôveryhodnejším politikom,“ povedala Čaputová. V rozhovore pre časopis Šarm prehovoril aj jej expartner.

Rozhodnutie prezidentky podľa viacerých ľudí súvisí aj s neustálymi útokmi na ňu, jej rodinu a blízkych. Svoje by o tom vedel rozprávať aj jej súčasný partner Juraj Rizman (46), ktorý si nedávno našiel dieru na streche auta. Rovnako na tom bol v minulosti Čaputovej expartner Peter Konečný.

„Prichádzalo mnoho vecí, napríklad cez sociálne siete, ktoré som, samozrejme, ignoroval. Nerád by som konkretizoval, lebo sa mi neskôr podarilo zistiť pozadie niektorých správ a nepovažujem za bezpečné to teraz hovoriť z môjho hľadiska,“ uviedol.

„Keď to teraz pocítila aj ona a pocítila ten atak na svoju rodinu, tak… Takto, neprajem jej nič zlé, ale určite som zažíval niečo podobné. Okrem fyzického útoku, že by na mňa niekto zobral predmet a ovalil ma ním, som zažil všetko. Od vyhadzovania v reštaurácii, vyštvávania od stola, všetko...,“ dodal fotograf a hudobník.

Dnes už je podľa Konečného slov atakov minimum. Najhoršie to však bolo bezprostredne po ich rozchode. Zatiaľ, čo prezidentka mala okolo seba a rodiny kopu bodyguardov, on ostal „nechránený“. Stav, ktorý z toho nastal, jej nevyčíta, ale...

„Niekomu z jej tímu alebo Úradu na ochranu ústavných činiteľov mohlo napadnúť, že tu je človek, ktorý je hodený cez palubu. A čo sa týka dôvodu rozchodu, na ten sa musíte opýtať jej, ten som sa nejako nedozvedel,“ zakončil pre Šarm.