17. apr. 2024 o 16:00
žani, Koktejl

Drsný boj o deti! Češka Kristina sa rozviedla so synom Putinovho ministra: Útek z Ruska a dráma

placeholder
Modelka a influencerka Kristina Ozimková.
Zdroj: Instagram/ozimkova

Rozvod sa zmenil na drámu.

Zahraničné promi
17. apr. 2024 o 16:00
Drsný boj o deti! Češka Kristina sa rozviedla so synom Putinovho ministra: Útek z Ruska a dráma

Rozvod sa zmenil na drámu.

Česká modelka a influencerka Kristina Ozimková (28), ktorá sa narodila v Prahe, sa pred rokmi vydala za syna ruského ministra vnútra Vladimira Kolokolceva (62). Podnikateľovi a developerovi Alexandrovi (40) porodila dve deti, s ktorými vlani v júli utiekla do Spojených arabských emirátov. Ako píše Blesk.cz, s potomkami by sa najradšej vrátila do Česka, no objavili sa komplikácie.

"Okresný súd v Moskve prerokoval žalobu Alexandra Vladimíroviča Kolokolceva (40) proti jeho manželke Kristine Romanovne Kolokolcevovej. Súd rozhodol o zrušení manželstva a pridelení detí ich otcovi," citoval český denník ruský server MK, ktorý zverejnil informácie o rozvode páru. Podľa priateľov sa influencerka chce natrvalo presťahovať do Česka, získať späť štátne občianstvo a vzdať sa ruského.

Proces sa ťahá už mesiace, Kristina požiadala v septembri 2023 v Spojených arabských emirátoch o výživné na deti i pre seba. Podľa zverejnených informácií chcela tiež finančné odškodnenie za ťažké roky strávené so svojím manželom, ktorého mala na súde v Dubaji označiť za alkoholika a narkomana. Tvrdila tiež, že ju neustále urážal, bil a mučil. Podľa ruských médií ide o nepodložené špekulácie. Podnikateľ na svoju obranu predložil niekoľko rôznych osvedčení od lekára.

Ruský server ďalej píše, že otec mal poslať na synov dostatok peňazí a Kristine dokonca poskytol svoju bankomatovú kartu. Alexander požiadal súd o dočasný prístup k potomkom, nakoľko mu má vraj matka brániť v komunikácii s deťmi. "Matka ale toto rozhodnutie ignoruje, nedovoľuje otcovi vidieť svojich synov, zastrašuje ich a obracia ich proti nemu. V dôsledku toho, ako uviedli svedkovia na súde, sú deti v súčasnosti v starostlivosti thajskej pestúnky a takmer nechodia na prechádzky," dodal MK.

Súd tiež zakázal žene vycestovať s deťmi bez súhlasu otca a nariadil jej odovzdať pasy. Podľa ruského serveru sa to stalo až pod hrozbou zatknutia, no Kristina odovzdala prepadnuté cestovné dokumenty a na konzuláte si vybavila nové pasy. Odletieť do Česka však nemôže.

Moskovský súd 3. apríla určil ako miesto pobytu detí Rusko a zveril ich do starostlivosti otca. "Donedávna som verila v spravodlivosť na moskovskom súde, ale ukázalo sa, že je možné deti vo veku štyroch a siedmich rokov matke odobrať. Jednoducho preto, že to tak druhá strana chcela. Neopodstatnené. Neľudské,“ reagovala na Instagrame Kristina.