25. dec. 2023 o 08:00
žani, Koktejl

Adriana Poláková zdieľala výzvu pre Fica: Z toho, čo nasledovalo, bola zarazená!

placeholder
Poláková zdieľala výzvu pre Fica.
Zdroj: TASR/Martin Baumann, Instagram/adriana_polakova

Myslí si o tom svoje.

Domáce promi
25. dec. 2023 o 08:00
Adriana Poláková zdieľala výzvu pre Fica: Z toho, čo nasledovalo, bola zarazená!

Myslí si o tom svoje.

Študent práva Marek Janiga rozbúril hladiny aj na tých najvyšších politických priečkach. Jeho reakcia na vyjadrenie dekana Právnickej fakulty UK Eduarda Burdu k špeciálnej prokuratúre pobúrila premiéra Roberta Fica, ktorý sa do neho verejne pustil.

"Ak má mať študent s pubertálnymi vyrážkami na nose prednosť pred dekanom právnickej fakulty a určovať, čo je pravda a čo nie, Boh ochraňuj túto krajinu!“ napísal Fico na Facebooku, kde má stovky tisíc sledovateľov. Po zverejnení statusu sa Marek stal terčom útokov a dokonca aj vyhrážok smrťou.

Študenta sa neskôr verejne zastal dekan fakulty. "Prosím všetkých ľudí na Slovensku, ktorí cítia potrebu negatívne sa vyjadrovať ku študentovi Marekovi Janigovi, aby s tým okamžite skončili. Sám som predmetom množstva útokov a viem, že to nie je príjemné," napísal Burda na stránke univerzity. "Odsudzujem akékoľvek osobné útoky na kohokoľvek. Týmto Vás prosím, dajte Marekovi pokoj, začína to prekračovať akékoľvek medze ľudskosti," odkázal.

Na internete sa objavila verejná výzva pre Roberta Fica, aby sa študentovi ospravedlnil. Podporila ju aj Adriana Poláková. "Podľa mňa je toto veľmi vážne. Predstavte si, že by to bol váš syn. Kto to začal to musí zastaviť a preto je tu petícia, v ktorej vyzývame pána Fica, aby to zastavil a ospravedlnil sa, ako vravím, mohol by to byť váš syn," zverejnila bývalá moderátorka na svojom profile.

To, čo nasledovalo, muselo byť pre Polákovú nesmierne nepríjemné. "Je až zarážajúce, ako reagujú Fico voliči. Čo som sem dala výzvu na podpis petície, každý sa rozhodne ako chce a cíti, ale tí voliči ma tu doslova kameňujú. Ani jeden slušný, normálne napísaný argument. A to hovorí za všetko," vyjadrila sa.