19. mar. 2024 o 14:30
jž, Koktejl

Pamätáte si Milunu zo Slunce, seno? Herečka všetkým vytrela zrak! Žije ako princezná

placeholder
Petra Pyšová-Schmalzová si vo filme Slnko, seno zahrala krčmárku Milunu.
Zdroj: Reprofoto/Slnko, seno, erotika

Aj napriek luxusnému životu riešila problémy s majetkom.

Zahraničné promi
19. mar. 2024 o 14:30
Pamätáte si Milunu zo Slunce, seno? Herečka všetkým vytrela zrak! Žije ako princezná

Aj napriek luxusnému životu riešila problémy s majetkom.

Krčmárka Miluna z legendárnej trilógie Slunce, seno... vlastným menom Petra Pyšová-Schmalzová (56) si užila chvíľku slávy vďaka kultovej komédii. Svoju sľubnú hereckú dráhu skončila v skorom období a neskôr študovala žurnalistiku. Na televíznych obrazovkách sa však objavila ešte dvakrát. Raz ako moderátorka a neskôr ako moderátorka politickej diskusnej relácie.

Od roku 2000 pracovala ako tajomníčka predstavenstva v Komerčnej banke a neskôr ako vedúca oddelenia vzťahov s verejnosťou a komunikácie v eBanke. Od roku 2002 pôsobila ako riaditeľka Nadácie Dúhová energia pri spoločnosti ČEZ. Miluna sa na konci trilógie vydala za taliankeho fešáka a odišla za lepším životom. V súkromí dopadla podobne.

Petra sa vydala za vplyvného a úspešného manažéra spoločnosti ČEZ Vladimíra Schmalza. Spolu majú tri deti, Báru, Kateřinu a Vladimíra. V minulosti randila aj s politikom Miroslavom Macekom. V jej rozprávkovom živote však zažila jednu nepríjemnosť. Pred niekoľkými rokmi si manželia vybudovali luxusný kaštieľ vo lukratívnej oblasti. V roku 2022 však prišiel z miestneho úradu oficiálny príkaz, že stavbu treba zbúrať. Dom nemal spĺňať podmienky stavebného povolenia.

Jej manžel tvrdil, že jeho dokumenty sú v poriadku. Vo vyjadrení pre TV Nova uviedol, že stavebné povolenie získal ešte pred zmenou územného plánu. Podľa neho aj odborníci potvrdili, že kolaudácia nie je prekážkou. Úspešný podnikateľ označil rozhodnutie za šikanu zo strany miestnych nepriateľských developerov.