23. jún. 2023 o 18:00
lt, Koktejl

Muž vyzeral ako tehotný, príčina lekárov vydesila: Toto v ňom žilo 36 rokov!

placeholder
Muž vyzeral ako tehotný. (ilustračné foto)
Zdroj: iStock

Muž trpel zriedkavým ochorením.

Zaujímavosti
23. jún. 2023 o 18:00
Muž vyzeral ako tehotný, príčina lekárov vydesila: Toto v ňom žilo 36 rokov!

Muž trpel zriedkavým ochorením.

Muž, ktorý vďaka svojmu vyčnievajúcemu bruchu vyzeral ako tehotný, zistil, že v skutočnosti v ňom 36 rokov žije dvojča. U Sanju Bhagata sa objavilo niečo, čo vyzeralo ako silné nadúvanie. Jeho komunita v indickom Nagpure ho prezývala "tehotný muž". Informuje o tom Daily Star.

Ako dieťa sa Bhagat zdal byť fit a zdravý napriek tomu, že sa pýšil o niečo výraznejším bruchom ako väčšina detí. Až keď dosiahol 20 rokov a denne pracoval na farme, aby uživil svoju rodinu, jeho brucho sa zväčšilo do alarmujúcich rozmerov. Bhagat, ktorý sa snažil zarobiť peniaze, ignoroval opuchy, aby pokračoval v práci a znášal posmešky svojich rovesníkov, ako aj obavy svojej rodiny. Ale v roku 1999, keď mu to začalo tlačiť na bránicu a sťažilo sa mu dýchanie, ho napokon previezli do nemocnice v Bombaji.

Doktor Ajay Mehta, ktorý sa staral o Bhagata, na prvý pohľad okamžite predpokladal, že muž trpí nádorom. Keď však lekár rozrezal Bhagatov žalúdok a siahol dovnútra, aby vybral niečo, o čom sa domnieval, že je to nádor, namiesto toho objavil ľudskú bytosť.

"Len som vložil ruku dovnútra a povedal, že je tam veľa kostí," povedal lekár podľa History Defined. "Najprv vyšla jedna končatina, potom vyšla ďalšia končatina. Potom nejaká časť genitálií, potom nejaká časť vlasov, nejaké končatiny, čeľuste, končatiny, vlasy. Boli sme zdesení. Boli sme zmätení a ohromení... Na moje prekvapenie a zdesenie som si mohol s niekým vnútri podať ruku. Bolo to pre mňa trochu šokujúce," dodal lekár.

Hoci si lekári pôvodne mysleli, že Bhagatov bizarný prípad je príkladom "syndrómu miznúceho dvojčaťa", čo znamená, že jeho dvojča zomrelo počas tehotenstva a potom sa znovu vstrebalo, neskôr sa zistilo, že ide o "fetus in fetu". Ide o veľmi zriedkavé ochorenie, ktoré sa podľa odhadov vyskytuje len u jedného z 500 000 živých pôrodov a vyskytuje sa vtedy, keď sa jedno dvojča narodí v druhom.

Po narodení žije nenarodené dvojča ako parazit na svojom súrodencovi - hoci "hostiteľské" dvojča si zvyčajne uvedomí, že niečo nie je v poriadku, oveľa rýchlejšie ako Bhagat. Pracovník farmy sa údajne odmietol pozrieť na zvyšky vlasov a mäsa a odvtedy sa údajne snažil žiť ďalej. Vrátil sa do svojej práce zdanlivo bez ujmy.