29. jún. 2023 o 19:00
NK, Koktejl

Nedarí sa vám zaspať v horúčavách? Odborníčka odhalila trik, ktorý pomôže!

placeholder
Spánok v horúčavách trápi mnohých. (ilustračné foto)
Zdroj: iStock

Takto sa vyhnete prebdenej noci.

Zaujímavosti
29. jún. 2023 o 19:00
Nedarí sa vám zaspať v horúčavách? Odborníčka odhalila trik, ktorý pomôže!

Takto sa vyhnete prebdenej noci.

Leto už sa ukazuje v plnej sile. Je skvelé, keď svieti slnko, je 30 stupňov a vy popíjate koktejl na pláži, avšak spať vo vysokých teplotách vôbec nie je jednoduché. Prvé, čo ľuďom často napadne, je zapnúť ventilátor.

Našťastie existujú aj iné vychytávky, ktoré môžete vyskúšať, aby ste sa ochladili a mali čo najväčšiu šancu zaspať v horúčavách. Stačí si to vopred trochu naplánovať, píše portál Mirror.

Odborníčka na spánok, doktorka Hana Patel, odporúča dať si hodinu pred spaním do postele fľašu so studenou vodou. Niektorí ľudia sa snažia fľašu zamraziť, aby bola čo najchladnejšia, doktorka však odporúča použiť namiesto nej studenú vodu, ktorá aj tak pomôže udržať vašu telesnú teplotu na nízkej úrovni.

"Namiesto zmrazovania fľaše s vodou, pretože by to mohlo poškodiť materiál fľaše, ju naplňte veľmi studenou vodou a nechajte ju v posteli hodinu pred spaním. Než si ľahnete, uistite sa, že ste fľašu odložili, pretože kontakt s pokožkou môže spôsobiť nepríjemný pocit a pri veľmi nízkych teplotách môže pokožku aj poškodiť," dodala.

Keď už ste v posteli, existujú rôzne polohy, ktoré vám môžu pomôcť rýchlejšie zaspať. Podľa odborníkov je pri vlne horúčav ideálne spať ako morská hviezdica, s vyloženými nohami a rukami. Zväčšuje sa totiž plocha, z ktorej sa odparuje pot a ochladzuje vás to - nie je to však ideálne, ak sa o posteľ s niekým delíte.