06. aug. 2022 o 05:00
krsk, Koktejl

Bagárovej ex Muradov dostal zákaz vstupu do Česka: Nové zistenia! Všetko je inak?

placeholder
Monika Bagárová s Makhmudom Muradovom a dcérkou Rumiou.
Zdroj: instagram/bagarovamonika

Zápasník z Uzbekistanu a expartner českej speváčky dostal u našich susedov stopku.

Celebrity
06. aug. 2022 o 05:00
Bagárovej ex Muradov dostal zákaz vstupu do Česka: Nové zistenia! Všetko je inak?

Zápasník z Uzbekistanu a expartner českej speváčky dostal u našich susedov stopku.

Makhmud Muradov (32) často hovoril, že Česko je preňho druhým domovom, o možnosť vstupu do zeme aj napriek tomu prišiel. Zápasníkovi a expartnerovi speváčky Moniky Bagárovej (28), s ktorou má dcérku Rumiu (2), pred pár dňami zamietli víza.

Ministerstvo vnútra (MV) tak urobilo kvôli možnosti, že by mohol pri svojom pobyte na území štátu ohroziť jeho bezpečnosť, závažným spôsobom narušiť verejný poriadok alebo ohroziť medzinárodné vzťahy Českej republiky.

Zápasník celú dobu tvrdil, že nevie, z akého dôvodu nedostal víza. Podľa stanoviska MV pre portál Expres.cz to však vyzerá trochu inak.

Ako prvý o stopke pre Muradova informoval iSport.cz. „Budem zápasiť v Abú Zabí, vo Francúzsku mi zápas zrušili, nemám totiž víza do Európy, pretože mi ich zrušilo Česko. Musel som opustiť Prahu. Nič som neporušil, žiadny zákon, nič. Jednoducho nič. Ale čo sa dá robiť. Taký je život," uviedol pre denník.

Zrušenie víz do Česka však nemá vplyv na prípadný pobyt v iných krajinách EÚ. Môže tak ísť o neinformovanosť alebo to Muradov jednoducho nespomenul, podotýka Expres.cz. „Rozhodnutie o neudelení pobytového oprávnenia tiež nemá vplyv na možnosť danej osoby požiadať o pobytový titul v inej zemi EÚ," uviedla Hana Malá z tlačového odboru MV.

Hoci sa najskôr javili ako problémy jeho kontakty s prezidentom Uzbekistanu, ktorý podporuje Rusko, z vyjadrenia ministerstva má vyplývať, že Muradov má problémy s českou políciou. „Jednotlivé prípady sa posudzujú individuálne podľa skutočností zistených bezpečnostnými zložkami ČR, ktoré vyšli v danom procese najavo," dodala Hana Malá.

Inak má vyzerať aj fakt, že nevedel, prečo mu zamietli víza. „Každé rozhodnutie v pobytových procesoch musí spĺňať znaky a formu stanovené zákonom, teda musí obsahovať odôvodnenie,“ dodalo ministerstvo. Podľa toho mu museli doručiť rozhodnutie s odôvodnením. „Požiadal som viac zemí a tie ma prijali. Radi mi udelia víza,“ dodal najnovšie Muradov pre TV Nova.