04. aug. 2022 o 11:00
krsk, Koktejl

Spoveď Bagárovej ex Muradova po zákaze vstupu do Česka: Jasné vyjadrenie o teroristoch a mafii!

placeholder
Muradov svoju dcérku zrejme tak skoro neuvidí.
Zdroj: Instagram/bagarovamonika, Instagram/makhmud_muradov

Zo šokujúceho rozhodnutia susedného Česka sa známy zápasník stále nevie spamätať.

Celebrity
04. aug. 2022 o 11:00
Spoveď Bagárovej ex Muradova po zákaze vstupu do Česka: Jasné vyjadrenie o teroristoch a mafii!

Zo šokujúceho rozhodnutia susedného Česka sa známy zápasník stále nevie spamätať.

MMA zápasník a expriateľ českej speváčky Moniky Bagárovej (28), Makhmud Mach Muradov (32), dostal stopku na návrat do Česka. Športovec pritom žije u našich susedov už takmer 12 rokov a s krajinou ho okrem práce spája aj dvojročná dcérka Rumia, ktorú tam splodil s bývalou hviezdou SuperStar.

Nebezpečný pre Českú republiku

Muradovi zamietli víza do Česka, pretože má byť nebezpečný. „Zákon som nikdy neporušil. Nemám ani žiadne kontakty s mafiou alebo teroristami, a ani som nikdy nemal. Aspoň čo viem. Zrušili mi víza, dostal som len víza na výjazd z Česka. Mám teraz zákaz vrátiť sa tam a neviem, prečo,“ uviedol v exkluzívnom rozhovore pre eXtra.cz.

Mladý zápasník to nenechá len tak. „Podali sme žalobu na Vrchný súd, čakáme na odvolanie. Musíme vyhrať, pretože Česká republika, a to viem stopercentne, nemala jediný dôvod urobiť to, čo urobila. Naozaj neviem, kvôli čomu to je. Neviem o žiadnom inom štáte, ktorý by sa takto zachoval k niekomu, ako som ja. Možno niekomu ležím v žalúdku. Jednoducho neviem. Toľko rokov som tam žil, platil vysoké dane, robil som všetko, čo som mal," uvádza bezradne.

Chýba mu dcéra

Muradov má teraz problémy s prípravou na zápasy, to by však oželel, keby zrušené víza nespôsobili aj to, že sa nebude môcť vídať s dcérkou Ruminkou. Napriek tomu, že so speváčkou Monikou Bagárovou majú za sebou bolestivý rozchod, dvojica si sľúbila, že budú naďalej plnohodnotnými rodičmi, informuje český portál.

„Všetko sú to maličkosti, ale najhoršie je, že nemôžem prísť a objať dcéru. To je strašné. Zakaždým, keď s ňou hovorím, je mi smutnejšie," priznal. Je odhodlaný rozhodnutie Česka zvrátiť. Požiada o európske víza, aby urýchlil možnosť vídať sa s Ruminkou. „Najskôr budem žiadať o iné víza, do Európy. Snáď budem už čoskoro môcť byť v Európe s dcérkou," dodáva Muradov.

Ako prvý o stopke pre Muradova informoval web iSport.cz. „Budem zápasiť v Abú Zabí, vo Francúzsku mi zápas zrušili, nemám totiž víza do Európy, pretože mi ich zrušilo Česko. Musel som opustiť Prahu. Nič som neporušil, žiadny zákon, nič. Jednoducho nič. Ale čo sa dá robiť. Taký je život," uviedol pre denník.

S českými úradmi bol nespokojný už skôr. Ako prezradil eXtra.cz, Česko ho odmietlo uznať ako občana aj po rokoch života a podnikania v republike.

„Prechodný ani trvalý pobyt nemám. Stále na oboje čakám. Už som sa kvôli tomu rozhodol, že českú vlajku nad hlavu po víťazstve jednoducho dvíhať nebudem, a to platí. Nebudem reprezentovať štát, ktorý ma nerešpektuje. Teraz som zase platil sociálne a zdravotné poistenie, asi pol milióna korún, zdaňujem tu peniaze a oni nie sú schopní dať ani prechodný, ani trvalý pobyt? A to sa mi tu narodila dcéra," uviedol pre český web pred rokom Muradov s tým, že každé tri mesiace musel absolvovať potupný proces na cudzineckej polícii, kde vždy po dlhom čakaní žiadal o ďalšie predĺženie víz.