01. jún. 2023 o 20:00
Famous.cz, Koktejl

Hrozný zvrat počas divokého sexu: Pohľad na mužov penis dorazil aj lekárov!

placeholder
Muž musel podstúpiť operáciu. (ilustračné foto)
Zdroj: iStock

Krutý záver radovánok.

Zahraničné správy
01. jún. 2023 o 20:00
Hrozný zvrat počas divokého sexu: Pohľad na mužov penis dorazil aj lekárov!

Krutý záver radovánok.

Muži v Afrike majú v porovnaní s Európanmi väčšie penisy. V priemere až o tri centimetre. Mať ale dlhý penis pri divokej súloži môže byť nevýhoda. Práve na to upozorňuje prípadová štúdia urológov v odbornom časopise. Nadpriemerne vybavený tridsaťšesťročný muž z Tanzánie si totiž pri divokom sexe spôsobil veľmi bolestivé zranenie, ktorému sa hovorí ľudovo „zlomenina“ penisu.

Penis ale neobsahuje kosť, takže o pravú fraktúru nejde. Iba praskne väzivový obal, ktorý je k tvrdosti napumpovaný hydraulickou silou. Spomínanému mužovi však praskol obal hneď na troch miestach, čo robí prípad neobvyklým.

Urológovia dlhodobo varujú, že obzvlášť divoká súlož v niektorých polohách môže viesť pri veľmi tvrdej erekcii k prasknutiu väzivového obalu. Kvapalina – v tomto prípade krv – je totiž nestlačiteľná. Extrémnemu nárazovému tlaku na telo penisu podľahne väzivové tkanivo. Praskne. Ozve sa rana ako pri lámaní palice. A nasleduje ostrá pálčivá bolesť. „Zlomeninu“ pohlavného údu musí potom riešiť chirurg zašitím väziva.

V prípadovej štúdii z Tanzánie urológovia uvádzajú, že tridsaťšesťročný muž počul prasknutie po tom, čo jeho penis veľmi silno narazil do hrádze medzi vagínou a konečníkom partnerky. Jeho penis bol väčší, takže praskol hneď na troch miestach. Čo potvrdili lekárske snímky.

V podrobnom opise prípadu v časopise International Journal of Surgery Case Reports lekári uviedli, že pacienta úspešne operovali a on sa plne zotavil.

Primárne vyšetrenie vykonal doktor Bartholomeo Nicholaus Ngowi, ktorý v časopise píše, že mužov penis bol trochu skrútený, nafúknutý a celý od krvi. Zvyšok genitálií vyzeral normálne. Pri kontrole po šiestich mesiacoch muž uviedol, že jeho sexuálny život sa obnovil bez ťažkostí a jeho penis sa vrátil do normálu vrátane bezchybnej erekcie.