20. mar. 2024 o 12:00
jž, Koktejl

Nikola si v Barcelone objednala drink, cena ju dorazila: Pri účte sme valili oči!

placeholder
Nikola si v Barcelone spolu s rodinou objednala drinky a čakal ich poriadne vysoký účet.
Zdroj: Tip/Nikola

Toto vôbec nečakala.

Zaujímavosti
20. mar. 2024 o 12:00
Nikola si v Barcelone objednala drink, cena ju dorazila: Pri účte sme valili oči!

Toto vôbec nečakala.

Máte tip? Pošlite nám ho na tip@koktejl.sk

So zvyšujúcimi sa teplotami začínajú ľudí lákať dovolenky a výlety do zahraničia. Naša čitateľka Nikola nie je výnimkou a spolu s rodinou sa rozhodla začiatok jari stráviť v slnečnom Španielsku. Trh La Boqueria v štvrti Ciutat Vella patrí medzi najznámejšie v Barcelone. Nikola sa teda vybrala obzrieť si tento famózny trh a dopriala si aj drink.

Užívajúc si príjemné chvíle v zahraničí im ani nenapadlo pri objednávaní kontrolovať ceny. "Spravili sme chybu, že sme si sadli na nápoj a len objednali od veľmi milej čašníčky a pri účte sme valili oči," napísala nám Nikola. Skupina si objednala jedno mojito, dve pol litrové pivá a tri sangrie, nápoj typický pre túto oblasť. A koľko za túto objednávku zaplatili? Snímku účtenky nájdete v galérii.

Na populárnej stránke venovanej cestovaniu a cestovnému ruchu, ktorá obsahuje najmä recenzie a tipy má trh veľmi vysoké hodnotenie. No aj napriek tomu sú tam recenzie podobné, ako opísala naša čitateľka. "Toto miesto je klasickým príkladom pasce na turistov. Na mnohých predávaných položkách neboli uvedené ceny. Tak či onak, ceny boli v porovnaní s inými miestami nafúknuté. Ceny, ktoré vidíte na cestovateľských stránkach, už neexistujú. Všetko je trojnásobne drahšie, ako ste mohli vidieť na týchto stránkach. V každom prípade, ak musíte, navštívte ho, ale urobte si láskavosť a najedzte sa inde," radí cestovateľom Davin.