03. okt. 2023 o 04:30
žani, Koktejl

Dominika Stará si prešla náročným obdobím: Doteraz si pamätám, ako som plakala!

placeholder
Dominika Jurena nosí pod srdcom druhé bábätko.
Zdroj: Instagram/dstaraofficial

Nebola to vždy prechádzka ružovou záhradou.

Domáce promi
03. okt. 2023 o 04:30
Dominika Stará si prešla náročným obdobím: Doteraz si pamätám, ako som plakala!

Nebola to vždy prechádzka ružovou záhradou.

Známa superstaristka Dominika Jurena (28), za slobodna Stará, sa onedlho stane dvojnásobnou mamou. Synčeka Miška porodila len vo februári minulého roka a tak bolo ďalšie tehotenstvo veľkým prekvapením. Speváčka sa netají tým, že jej začiatky materstva neboli jednoduché. Opäť pripomenula trápenie, ktoré mala s dojčením.

"Ja som tak šťastná, že je mi dopriate dojčiť Miška už takmer 18 mesiacov, dokonca aj v tehotenstve. Začiatky boli naozaj náročne, čo pozná asi každá maminka. Najprv pomalý rozbeh mlieka po sekcii, neskôr žabky a zápaly prsníkov na striedačku do asi 4 mesiacov," zverila sa speváčka, ktorá sa však nevzdala.

Mala podporu manžela, maminy a tiež laktačnej poradkyne. "Doteraz si pamätám, ako som plakala a mamina mi vždy povedala “máš presne toľko mliečka, koľko malý potrebuje”. A veru že mala úplnú pravdu. Nepodľahla som žiadnemu umelému mliečku či riedkej kaši do fľašky na noc, aby “malý noc konečne prespal”, nedávala som mu nič navyše lebo som vedela, že moje mliečko mu stačí a všetko je len obdobie, ktoré prejde," pokračovala. V noci pritom vstávala aj osem až desaťkrát za noc, i keď to nebolo len kvôli kojeniu.

Po ťažkom období je o to vďačnejšia, že synčeka môže kojiť a dopriala by to každej maminke. "A v kútiku duše dúfam, že takto isto krásne sa mi to podarí aj pri dcérke," vyznala sa. Pridala tiež odkaz pre budúce maminky. "Bojujte, stojí to za to. Všetkým vám veľmi držím palce a zároveň jedným dychom dodávam, že ak sa to predsa len z akéhokoľvek dôvodu nepodarí, je to v úplnom poriadku a vaše bábätko sa bude aj tak cítiť vždy rovnako milované. Kojenie je nádherné ale život sa pre umelé mliečko nerúti," napísala v závere príspevku.