18. jún. 2023 o 04:00
žani, Koktejl

Mrzút Louis de Funès († 68): Smrť krátko po natáčaní filmu! So synom sa musel stretávať tajne

placeholder
Herec zomrel v roku 1983.
Zdroj: Profimedia

Hviezda sa z neho stala až vo vyššom veku.

Zahraničné promi
18. jún. 2023 o 04:00
Mrzút Louis de Funès († 68): Smrť krátko po natáčaní filmu! So synom sa musel stretávať tajne

Hviezda sa z neho stala až vo vyššom veku.

Legendárny francúzsky herec Louis de Funès († 68) stvárnil mnoho postáv, ktoré si ľudia zamilovali. A milujú ich dodnes. Fanúšikom sa s hercom spája úloha žandára zo Saint Tropez, filmy o Fantomasovi alebo komédia Piti, piti, pá.

Do chomúta vliezol s Germaine Louise Elodie Carroyer. Narodil sa im syn Daniel. Po 6 rokoch prišiel rozvod. O rok neskôr mu zazvonili svadobné zvony opäť. Jeanne Barthelémy de Maupassant stála po jeho boku štyridsať rokov. Porodila mu dvoch synov, Patricka a Oliviera. S prvorodeným potomkom sa mohol stýkať len tajne. Jeho nová manželka si nepriala, aby sa vídali.

Funès začínal divadle. Vďaka filmom o žandároch sa z neho stala v 60.rokoch hviezda, píše blesk.cz. V tom čase mal už viac ako päťdesiat rokov. Vďaka tomu sa mu peniaze len hrnuli a herec si mohol dovoliť luxusný život, na ktorom si potrpel. Keď jeho manželka zdedila zámok, bol šťastím bez seba. V záhradách sa venoval pestovaniu ruží, čo bolo jeho najväčšie hobby. Dokonca po ňom pomenovali aj odrodu La Rose de Louis de Funès.

Jeho postavy sú väčšinou cholerici so sklonmi k výbuchom hnevu. V úlohách vedúceho svojich podriadených často terorizoval. V skutočnom živote bol skôr mrzút a mal problémy so srdcom. Záchvaty hnevu, ktoré predvádzal vo filmoch boli pre neho nebezpečné a každým riskoval ďalšiu srdcovú príhodu. Scenár sa aj naplnil krátko po natáčaní filmu Žandár a žandárky. Obávaný infarkt zabil herca 27. januára 1983.