18. apr. 2024 o 19:00
emd, Koktejl

Lekári pri pohľade na röntgen neveriacky krútili hlavou: Z toho, čo si muž strčil do penisu, vám príde nevoľno!

placeholder
Muž si namiesto rozkoše privodil vážne zdravotné problémy. (ilustračné foto)
Zdroj: iStock

Toto radšej nikdy neskúšajte!

Zdravie
18. apr. 2024 o 19:00
Lekári pri pohľade na röntgen neveriacky krútili hlavou: Z toho, čo si muž strčil do penisu, vám príde nevoľno!

Toto radšej nikdy neskúšajte!

Istý muž trpel extrémnymi bolesťami po tom, čo si do penisu strčil niekoľko malých predmetov. Indonézan (48) vyhľadal lekársku pomoc nakoľko sa mu čoraz ťažšie močilo. Testy krvi a moču naznačili, že mužovi zlyhávali obličky a mal infekciu močových ciest. O šokujúcom prípade informoval Daily Mail.

Röntgenová snímka pacientovej panvy ukázala nepriehľadný predmet a tieň pripomínajúci drôt, ktorý v ňom uviazol. V dôsledku prítomnosti kovového predmetu sa u muža vytvoril kameň v močovom mechúre, ktorý spôsobil bolestivé príznaky. Chirurgovia, ktorí kameň odstránili, uviedli, že jeho "jadro" tvoril kľúč na vyberanie SIM karty. Následné kontroly odhalili, že muž mal v sebe aj 10 cm elektrický kábel a 8 cm ihlu zviazanú gumičkou. Oba predmety lekári odstránili.

Muž nemal pri prvotnom vyhľadaní lekárskej pomoci žiadne zdokumentované psychické poruchy. Okrem toho poprel, že by si v minulosti do pohlavného orgánu zavádzal cudzie predmety. Psychiatri neskôr mužovi diagnostikovali adaptačnú poruchu - emocionálnu reakciu na stresujúcu udalosť alebo životnú zmenu. Nevysvetlili však, čo zapríčinilo jeho reakciu. Predpísali mu antipsychotiká.

CT vyšetrenie neskôr potvrdilo, že močovod muža bol zväčšený a mal hydronefrózu. Tá nastane, keď sa jedna alebo obe obličky roztiahnu a opuchnú, pretože moč nedokáže správne odtekať. Pacient neutrpel žiadne trvalé poškodenie a údajne už týždeň po zákroku mohol opäť normálne močiť. Po šiestich týždňoch sa vrátil na kontrolné vyšetrenie, kde tvrdil, že nemá žiadne komplikácie a funkcia obličiek sa javí ako normálna.

Čo je to urethral sounding a prečo môže byť nebezpečný?

Anglický termín urethral sounding označuje zasúvanie cudzích predmetov do močovej trubice v penise. Muži tak konajú, aby si zvýšili sexuálne potešenie. Zvyčajne na to používajú špeciálne navrhnuté nástroje zo skla alebo kovu. Lekári z kliniky International Andrology London uviedli, že došlo k dramatickému nárastu počtu mužov, ktorí majú problémy s močovou trubicou v dôsledku toho, že sa snažia rozšíriť svoje sexuálne aktivity a zlepšiť svoje sexuálne zážitky.

Muži, ktorí majú záujem o túto praktiku, by mali pochopiť riziká a nakupovať zariadenia od renomovaných firiem a zabezpečiť, aby to robili hygienicky. Odborníci varujú, že táto praktika môže poškodiť citlivé tkanivo v močovej trubici, ktoré uvoľňuje moč a spermie. Môže tiež viesť k nedostatočnej kontrole močového mechúra a vzniku infekcií. Penis a močová trubica si môžu dokonca v prípade vážneho poškodenia vyžadovať operáciu alebo implantáty na obnovenie citlivého tkaniva.