28. nov. 2022 o 05:00
žani, Koktejl

Slovák takmer vyhral 41 miliónov €: Sumu, ktorú získal, mu budete tiež závidieť

placeholder
Zo Slováka sa takmer stal milionár. (ilustračné foto)
Zdroj: TASR-Michal Svítok

Na dosah mal rozprávkovú mega výhru.

Domáce správy
28. nov. 2022 o 05:00
Slovák takmer vyhral 41 miliónov €: Sumu, ktorú získal, mu budete tiež závidieť

Na dosah mal rozprávkovú mega výhru.

Slovákovi cinkne na účet najvyššia tohtoročná eurojackpotová výhra v krajine. Tip na jeho stávke z neho mohol spraviť milionára, no kvôli jednému číslu sa tak nestalo. Ako informuje na svojej stránke Tipos, namiesto 41 miliónov eur vyhral v lotérii Eurojackpot „len“ 932 852,90 eura. Rovnako veľkú výhru získal v druhom eurojackpotovom poradí aj jeden hráč zo Švédska.

Život sa mu obrátil na ruby po piatkovom žrebovaní. Z hlavného osudia boli vybraté čísla 4, 6, 8, 42 a 48, ktoré mal aj šťastný výherca. Jeho powerballovými číslami boli šestka a sedmička. Avšak z osudia boli vyžrebované čísla 6 a 11. Šťastlivec zabodoval so stávkou, ktorú si podal v Bratislavskom kraji. Nevyberal si vlastné čísla a spoľahol sa na náhodný výber. Za tiket, ktorý mu zmenil život, zaplatil 4 eurá.

Ako pripomenula stávkovacia spoločnosť, tento rok sa už šiestim slovenským hráčom podarilo v lotérii Eurojackpot získať výhru v druhom poradí a šestnásti našinci boli úspešní v treťom výhernom poradí. Od októbra 2015 sa číslo vyšplhalo na 94 výhier. Dohromady získali Slováci v prvých troch výherných poradiach vyše 93,8 mil. eur.